בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

חשיפה: מתחת לרדאר, פורמולת החיסון של פייזר משתנה גם עבור המבוגרים – לא רק עבור חיסוני הילדים

| 12531 צפיות
| 12531 צפיות

כבר בחודש ספטמבר עדכנה האגודה האמריקאית לרפואה קודים ייחודיים עבור הפורמולה החדשה - הן עבור חיסוני הילדים והן עבור החיסונים המיועדים למבוגרים. בכירי פייזר הודו בדיון ב-FDA שהפורמולה החדשה מעולם לא עברה מחקרים קליניים

| יפה שיר-רז | רפואה ומדע

בעקבות הדיון בוועדה המייעצת של ה-FDA שבו הומלץ להרחיב את היתר החירום לגילאי 5-11 חשפנו ב"חדשות זמן אמת" כי הפורמולה החדשה שנועדה לילדים, ואשר שונה מהקודמת לא רק במינון, אלא גם בהרכב, לא נבדקה במחקרים קליניים, ואף לא בחיות.

כעת מתברר כי התשתית הפורמלית לשינוי הפורמולה הונחה כבר לפני מספר חודשים, הרבה לפני הדיון ב-FDA שהתקיים ב-26 באוקטובר, וכי השינוי תוכנן מראש לא רק עבור הפורמולה לילדים – אלא גם עבור זו המיועדת למבוגרים, רק שאיש לא יידע את הציבור. עובדה זו עולה ממסמך של האגודה האמריקאית לרפואה (AMA) מה-3 בספטמבר השנה, המיידע אודות עדכון הקודים לחיסוני הקורונה, כדי לכלול קודים חדשים שהינם ייחודיים עבור הפורמולה החדשה של חיסון הקורונה של פייזר.

 

הוחלט שהמחקרים הקליניים אינם נחוצים

כאמור, השינוי בפורמולה מתבטא במרכיב הבאפר (חוצץ) – תמיסה שנועדה לשמור על האיזון בין המלחים החומציים והבסיסיים בתכשיר. הבאפר שבו השתמשה החברה עד כה נקרא PDS. הבאפר החדש נקרא תרומטמין (Tris). בכירים בפייזר הסבירו במהלך הדיון ב-FDA שהשינוי נעשה כדי לשפר את יציבות החיסון ואת חיי המדף שלו, אולם ד"ר וויליאם גרובר, סגן נשיא למחקר ופיתוח קליני של חיסון הקורונה בפייזר, הודה שלחברה עצמה אין אפילו מושג מדוע בדיוק הפורמולה החדשה יציבה יותר. "אנו מעדיפים לא לנחש אודות הכימיה בבסיס", הוא ענה בתשובה לשאלה הזו.

במהלך הדיון נחשף גם כי ה-FDA לא דרש מהחברה לבצע מחקרים קליניים, ואפילו לא מחקרים בבעלי חיים, לפני שאישר לה לשנות את ההרכב, והסתפק בבדיקות הכימיות שערכה פייזר. ד"ר גרובר טען שמדובר ב"שינוי מינורי", וכי בהתייעצויות עם ה-FDA "הוחלט שהמחקרים הקליניים אינם נחוצים".

על פי המסמך של האגודה האמריקאית לרפואה (AMA) "הפורמולה החדשה מבוססת על באפר TRIS-סוכרוז, ולא על באפר הפוספט הקיים בפורמולה המקורית", נכתב במסמך. מפירוט הרכבי החיסונים במסמך עולה כי הן חיסוני הילדים והן חיסוני המבוגרים יכללו את מרכיב ה-Tris במקום הבאפר הקודם.

WhatsApp Image 2021 11 29 at 17.50.34

השלכות לא ברורות על הבטיחות

ד"ר דיוויד וייסמן, מומחה לפתולוגיה ניסויית וחבר באגודה המלכותית הפרמצויטית בבריטניה, ששימש במשך שנים רבות כחוקר בכיר בחברת ג'ונסון & גו'נסון וכיום משמש כיועץ לחברות ביחס לביצוע מחקרים קליניים לצורך קבלת אישור FDA, אמר בראיון ל"חדשות זמן אמת" מוקדם יותר החודש שההחלטה של ה-FDA שלא לחייב את החברה לבצע ניסויים קליניים בהרכב החדש מדאיגה, למרות שהוא אינו סבור שה-Tris כשלעצמו מסוכן, שכן המינון שלו בחיסון נמוך מאוד – כ-0.3 מיליגרם – מינון הקטן פי 42 אלף לערך לעומת המינון הטיפולי. עם זאת, במידה שהוא אכן מוביל ליציבות משופרת של החיסון, ההשלכות של שיפור זה על בטיחותו לא ידועות. "האם שיפור היציבות, כך שיהיה פחות הרס של מולקולת ה-mRNA, יוביל להגדלה או דווקא להקטנה של הסיכון לתופעות לוואי?", תהה ד"ר וייסמן. "התשובה היא שאיננו יודעים. אנחנו לא יודעים האם שיפור היציבות יגרום לכך שהחיסון יהיה בטוח יותר, או דווקא מסוכן יותר".

WhatsApp Image 2021 11 29 at 18.02.18 1
"ד"ר גרובר: "הוחלט שהמחקרים הקליניים אינם נחוצים

בעיה נוספת, לדבריו, כרוכה בעובדה שהבאפר עלול ליצור אינטראקציה בלתי רצויה עם חלקיקי הננו השומניים (LNPs) שנמצאים בחיסון. "ה-LNPs, חלקיקי ננו השומניים, עוטפים את מולקולת ה-mRNA. הם מגינים עליה מפני התפרקות, ובו בזמן עוזרים לה לחדור לתוך התאים, והם מושפעים מאוד מסביבתם. למשל, מרמת ה-pH. החשש שלי הוא שאם תיווצר אינטראקציה בין הבאפר החדש הזה לבין החלקיקים הללו, איננו יודעים כיצד זה ישפיע על ההתנהגות שלהם – כלומר על האופן שבו הם מופצים בגוף, או על הדרך שבה הם עצמם מקיימים אינטראקציה עם התאים וחודרים אליהם. אם חלקיקי הננו העוטפים את ה-mRNA ינועו בגוף בצורה שונה, זה יכול לשנות את היעילות ואת הבטיחות שלהם. זה יכול להיות יעיל יותר או פחות, בטוח יותר או פחות. אולי זה הופך את המולקולה שנשברה לרעילה ואולי לא. אנחנו לא יודעים".

לדבריו, הדרך היחידה לבדוק את השלכות השינוי הן באמצעות מחקרים בחיות, שיכולים להראות כיצד החומר מופץ בגוף לאחר שינוי הפורמולציה, בהשוואה לפורמולציה הקודמת, ומחקרים קליניים בבני אדם. אולם מחקרים אלו לא נעשו, וה-FDA הסתפק בבדיקות הכימיות שהציגה החברה.

בדיון נשאלה פייזר ישירות על ידי אחד מחברי הוועדה (ד"ר סטיבן פרגם. י.ש.ר): 'כשעשיתם את המחקר בילדים – האם השתמשתם בגרסת ה-PBS של החיסון (כלומר, בבאפר הישן) או בגרסת ה-Tris (הבאפר החדש)? התשובה של ד"ר גרובר הייתה: "השתמשנו בבפאר הישן במחקר הקליני, לא בחדש".

"במלים אחרות", אמר ד"ר וייסמן, "כל מה שאנחנו יודעים על החיסון הזה נעשה כולו עם הבפאר הישן. איננו יודעים מאומה על השפעת החיסון בהרכב החדש. יותר מזה, החברה גם לא דיווחה שביצעה שום מחקר בבעלי חיים".


בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

תגובות לכתבה זו יועברו לאישור לפני פרסום. אנא השתמשו בשפה מכבדת ואם מצאתם טעות, אנא צרפו נימוק ענייני וקישור למקור הטענה.

5000 תוים נשארו


חיים כהן
לא מאמין לפייזר למשרד הבריאות. שקרנים
כבר שנתיים מורחים אותנו עם הכאילו חיסון. לא יודע מה זה אבל חיסון זה לא. כשיש חיסון לא נדבקים לא מדבקים וגם לא חולים. עבדו עלינו בעניים.
7
נגה
מטריד מאד. מעלה שאלה:
האם ידוע על מקרה נוסף בהיסטוריה של הFDA בו אושר שינוי בתכשיר רפואי, וביתר שאת - בחיסון - מבלי שעבר מחדש מחקר על בעלי חיים ו/או בני אדם?
7

משרד הבריאות ממשיך לעבור על החוק ולהסתיר את תרומות חברות התרופות

משרד הבריאות, שזכה בפרס השקיפות, מפר באופן סדרתי את חובת פרסום דו"ח התרומות של חברות התרופות למערכת הבריאות. המשרד נמנע כבר שנה תמימה מלפרסם את נתוני 2022, ורק לפני חודש, באיחור של כמעט שנתיים, בעקבות התראה לפני תביעה משפטית, פרסם את נתוני 2021, שהראו שפייזר הכפילה את תרומותיה לעומת 2020

פייזר הוציאה 168 מיליון דולר על פקידי ממשל בעלי השפעה בסין ב-2019-2021 – כך טוען חושף שחיתויות שפוטר מהחברה בתביעה אזרחית שהגיש בקליפורניה

| יפה שיר-רז | רפואה ומדע

התובע, ששימש כמנהל ציות בינלאומי בפייזר, טוען בכתב התביעה שפוטר כ"נקמה" לאחר שהתריע בפני הממונים עליו על חששותיו. הוא הגיש תלונה לרשות לניירות ערך בארה"ב על חשש להונאה פוטנציאלית על פי חוק שחיתות במדינות זרות. מדיווחי פייזר למשקיעים עולה כי הרשות לני"ע חוקרת מספר תלונות מסוג זה על פייזר כבר מאז 2019

משרד הבריאות הסתיר מהצט"מ את המחקר שהצביע על סיכון מוגבר לתופעות לוואי מחיסון פייזר בילדים קטנים

ממצאי המחקר, שהצביעו על כמות כפולה עד פי 4 של דיווחי תופעות לוואי בילדים הקטנים, הוסתרו לא רק מהציבור - אלא גם מהצט"מ. כתוצאה מכך, הקונצנזוס בין חברי הצט"מ בדיון על אישור החיסון לתינוקות היה: "החיסון בטוח לתינוקות". ד"ר בועז לב, ראש הצט"מ, שיודע בדבר המחקר על ידי עמותת 'החזית המקצועית לאתיקה', אמר: "ברמת הבטיחות אני מאמין לגמרי בחיסון ומרגיש חופשי להמליץ"

ה-FDA מתעלם מעשרות מקרים של תופעות לוואי חמורות ורב-מערכתיות בתינוקות – וטוען שפייזר הוכיחה שהחיסון שלה בטוח

במסמך סקירה של נתוני הבטיחות והיעילות של חיסון פייזר שפרסם היום ה-FDA לקראת הדיון בהרחבת היתר החירום לתינוקות, טוענת הרשות האמריקאית שהחיסון יעיל ובטוח. אלא שטענת היעילות נסמכת על 10 מקרים בלבד של תסמינים, ואילו טענת הבטיחות מתעלמת מעשרות דיווחים חמורים ומסכני חיים

חשיפה: פייזר ידעה שמחלימים לא זקוקים לחיסון, ושהחיסון מגביר סיכון לתחלואה בימים הראשונים

כך עולה ממסמכים חדשים של פייזר, ששוחררו השבוע במסגרת הסבב השני של גילוי המסמכים שכפה בית המשפט על ה-FDA. כמו כן, מתברר שהחברה ידעה שתופעות הלוואי חמורות יותר בצעירים, ושהסיכון למיוקרדיטיס גבוה בהרבה מכפי שנטען

החיסון בטוח בהריון? 87.5% מההריונות בדוח של פייזר שתוצאתם דווחה הסתיימו במות העובר. המחקר בחיות מצא שיעור הפלות כפול בחולדות שחוסנו ועיוותים בשלד העוברים

הממצאים החמורים נחשפו במסמכים ששחררו ה-FDA ורשות הבריאות באוסטרליה, ומראים שפייזר וה-FDA הסתירו את המידע. הממצאים בבעלי חיים "טואטאו", וסיווג החיסון שונה ל"בטוח בהריון"

בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

אולי יעניין אותך גם...