בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

משרד הבריאות הסתיר מהצט"מ את המחקר שהצביע על סיכון מוגבר לתופעות לוואי מחיסון פייזר בילדים קטנים

| 8083 צפיות
| 8083 צפיות

ממצאי המחקר, שהצביעו על כמות כפולה עד פי 4 של דיווחי תופעות לוואי בילדים הקטנים, הוסתרו לא רק מהציבור - אלא גם מהצט"מ. כתוצאה מכך, הקונצנזוס בין חברי הצט"מ בדיון על אישור החיסון לתינוקות היה: "החיסון בטוח לתינוקות". ד"ר בועז לב, ראש הצט"מ, שיודע בדבר המחקר על ידי עמותת 'החזית המקצועית לאתיקה', אמר: "ברמת הבטיחות אני מאמין לגמרי בחיסון ומרגיש חופשי להמליץ"

בשבוע שעבר חשפנו במגזין זמן אמת ממצאים ממחקר על תופעות לוואי שהצביע על כך שכמות הדיווחים על תופעות לוואי בילדים בני 5-11 גדולה פי 2-4 מהכמות בילדים הבוגרים יותר, בני 12-17. למרות שהמחקר הוזמן על ידי משרד הבריאות עצמו, ותוצאותיו הוצגו בפני אנשי האגף לאפידמיולוגיה כבר בתחילת יוני, המחקר הוסתר מהציבור. 

כעת מתברר שהממצאים הוסתרו גם מחברי הצט"מ, ולא הוצגו בפניהם בעת הדיון ביום חמישי האחרון (ה-30 ביוני) באישור החיסון לתינוקות ופעוטות בני חצי שנה עד ארבע. עובדה זו עולה מפרוטוקול הדיון בוועדה שהתפרסם היום. מהפרוטוקול עולה כי המסמכים והמידע שהוצגו בפני הצט"מ כללו את נתוני המחקר של פייזר בקרב גילאים אלה, נתונים מחברת מודרנה על מועילות החיסון בידים, נתונים על הסטטוס הרגולטורי של חיסוני הילדים בעולם, נתונים אפידמיולוגיים על הסטטוס החיסוני בילדי ישראל והיקפי התחלואה, האשפוזים והתמותה הידועים, וכן נתונים ממחקר על יעילות החיסון בגילאי 5-11 שנערך על ידי קופת חולים כללית. כמו כן, הוצגו עיקרי הדיון שהתקיים ב-FDA בארצות הברית. 

WhatsApp Image 2022 07 05 at 15.55.53

כאמור, במכתב דחוף ששלחה בשבוע שעבר (27 ביוני, 2022) החזית המקצועית לאתיקה למבקר המדינה ד"ר מתניהו אנגלמן, נחשף כי המחקר, שנערך בראשות פרופ' מתי ברקוביץ, מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית וטוקסיקולוגיה בבית החולים אסף הרופא (שמיר), בחן את תופעות הלוואי של חיסון הקורונה שדווחו במשך כשישה חודשים (מה-9 בדצמבר 2021 עד לסוף מאי, 2022). המחקר נערך על בסיס ניתוח דיווחים למערכת נחליאלי (מערכת המהווה מאגר חיסונים ארצי לרבות ניהול המידע הנלווה בעטיו ובכללו דיווחי תופעות לוואי ומופע בטיחות).

למרות ההשלכות החמורות הפוטנציאליות של ממצאים אלה, בחר משרד הבריאות להסתיר את המידע על הסיכון המוגבר לתופעות לוואי דווקא בילדים קטנים מצוות הצט"מ, בבואו לקבל את ההחלטה אודות האוכלוסייה הפגיעה ביותר - התינוקות והפעוטות. כתוצאה מכך, למעשה חברי הצט"מ יצאו מתוך הנחה שהחיסון "הוכח" כבטוח לגילאים רכים אלה מבלי שהונחו לפניהם נתונים מהותיים וחמורים.

כך למשל, אמר פרופ' אלי סומך מבית החולים מעייני הישועה כי "נראה כי החיסון הוא בטוח". פרופ' דנה וולף, מנהלת היחידה לוירולוגיה קלינית בהדסה,  אמרה כי אף כי לחיסון "מועילות בינונית", הרי שישנה "בטיחות גבוהה של החיסון". ד"ר יסמין מאור, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בוולפסון, אמרה שהיא "חושבת שבנתונים שיש בידנו שהחיסון בטוח ולא מסכן את הילדים", ופרופ' רון דגן קבע ש"החיסונים בטוחים". ד"ר בועז לב, ראש הצט"מ, שקיבל מהחזית לאתיקה מקצועית העתק של הפנייה למבקר המדינה עם נתוני המחקר שהוצג למשרד הבריאות, אמר בדיון: "ברמת הבטיחות שלה, אני מאמין לגמרי בחיסון ומרגיש חופש להמליץ".

WhatsApp Image 2022 07 07 at 09.06.33

היחידים שהעלו הסתייגות מסוימת ביחס לבטיחות החיסון (וגם ביחס ליעילותו) היו פרופ' מנפרד גרין מאוניברסיטת חיפה ופרופ' מיכאל גודוביץ. פרופ' גרין אמר שהחיסון ריאקטוגני יחסית לחיסונים אחרים: "אלה לא תופעות לוואי קשות אבל החיסון הוא ריאקטוגני יחסית לחיסוני שגרה אחרים. אנחנו מוסיפים לחיסוני השגרה חיסון ריאקטוגני ולא מאוד יעיל. פרופ' מיכאל גדלביץ הביע אף הוא הסתייגות ביחס ליעילות החיסון, ואמר: "קשה להשתכנע מהיעילות הלא גבוהה וזה כבר בטווח הקצר. סביר שיפחת עוד יותר בטווח ארוך. מאוד מסובך להגיד מה המשמעות של היעילות שכלל איננה מובהקת סטטיסטית במחקר שהוצג". כמו כן, הוא התייחס להשפעת החיסון על ילדים שכבר חלו, ולסוגיית בטיחות השילוב של חיסון הקורונה ביחד עם חיסונים אחרים הניתנים לתינוקות. "לא הייתה התייחסות לילדים שכבר חלו ולא ברור כיצד החיסון משפיע במצב זה", הוא אמר. "לא הייתה התייחסות לשילוב החיסונים עם תרכיבים אחרים בתינוק ותופעות לואי אפשריות". 

במקום המחקר של פרופ' ברקוביץ שהועלם, פורסמו היום ממצאי סקר שערך משרד הבריאות בקרב הורים לילדים בני 5-11, שהראו לכאורה כי מרבית תופעות הלוואי שמהן סבלו הילדים הקטנים הן קלות, מקומיות וחולפות תוך ימים ספורים.

WhatsApp Image 2022 07 06 at 15.02.52


משרד הבריאות לא נענה לבקשת התגובה של מגזין זמן אמת בשאלה מדוע לא הוצג המחקר של פרופ' מתי ברקוביץ בפני הצט"מ בבואו לקבל את ההחלטה לאשר את חיסוני הקורונה לתינוקות ולפעוטות. ד"ר בועז לב לא הגיב לשאלה מדוע, למרות שיודע אודות המחקר, לא יידע את ועדת הצט"מ שהוא עומד בראשה. 

קישור למסמך הדיון בצט"מ. 


בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

תגובות לכתבה זו יועברו לאישור לפני פרסום. אנא השתמשו בשפה מכבדת ואם מצאתם טעות, אנא צרפו נימוק ענייני וקישור למקור הטענה.

5000 תוים נשארו


עומרי
אין צורך בחיסון ילדים
לא מגן על סבא וסבתא.
הרוב המוחלט של הילדים לא מגיע לאשפוז עקב קורונה. אז על מי הם עובדים או עבור מי?

1
אני
זה כבר ברור שהם רצו בתופעות הלוואי
עובדה מספר המתים בארץ
1
אור
את באמת חושבת שאין להם את הנתונים בלחיצת כפתור?
....
1
טל
אתם מכשירים את הצט'מ????
אתם באמת חושבים שהצט'מ התמים לא בעניינים??? ההכשרה הזו מלחיצה משהו ... זאת האמת של המגזין??
-1
שרון
והיכן הנתונים האמיתיים?
מן הראוי היה לפרסם גם את הנתונים שהוסתרו על ידי משרד הבריאות
3

משרד הבריאות ממשיך לעבור על החוק ולהסתיר את תרומות חברות התרופות

משרד הבריאות, שזכה בפרס השקיפות, מפר באופן סדרתי את חובת פרסום דו"ח התרומות של חברות התרופות למערכת הבריאות. המשרד נמנע כבר שנה תמימה מלפרסם את נתוני 2022, ורק לפני חודש, באיחור של כמעט שנתיים, בעקבות התראה לפני תביעה משפטית, פרסם את נתוני 2021, שהראו שפייזר הכפילה את תרומותיה לעומת 2020

פייזר הוציאה 168 מיליון דולר על פקידי ממשל בעלי השפעה בסין ב-2019-2021 – כך טוען חושף שחיתויות שפוטר מהחברה בתביעה אזרחית שהגיש בקליפורניה

| יפה שיר-רז | רפואה ומדע

התובע, ששימש כמנהל ציות בינלאומי בפייזר, טוען בכתב התביעה שפוטר כ"נקמה" לאחר שהתריע בפני הממונים עליו על חששותיו. הוא הגיש תלונה לרשות לניירות ערך בארה"ב על חשש להונאה פוטנציאלית על פי חוק שחיתות במדינות זרות. מדיווחי פייזר למשקיעים עולה כי הרשות לני"ע חוקרת מספר תלונות מסוג זה על פייזר כבר מאז 2019

מחקר: הניסויים הקליניים שהובילו לאישור הפרוזאק לילדים ובני נוער העלימו מקרים של ניסיונות התאבדות לאחר נטילת התרופה

היא כונתה "תרופת האושר" והפכה לנוגד הדיכאון הנפוץ ביותר בשימוש בשנות ה-80. אבל ניתוח מחודש של הנתונים חושף שילדים ובני נוער שהשתתפו במחקרים שהביאו לאישור ה-FDA לתרופה לגילאים אלה ניסו להתאבד לאחר נטילתה - אך אירועים אלה הושמטו מהפרסומים בכתבי העת הרפואיים

חשיפה: כבר באוגוסט 2020 ה-CDC צפה עד 1,000 דיווחי תופעות לוואי ביום ב-VAERS מחיסוני הקורונה – 40% מהם חמורים

| ג'וש גצקו | רפואה ומדע

המידע החדש נחשף באמצעות בקשת חופש מידע, בחוזים עם חברה שה-CDC התקשר עימה לטיפול בדיווחי ה-VAERS. צפי זה של ה-CDC מייצג עלייה של 600% ביחס למספר השנתי הממוצע, וכמות גדולה פי 8 משיעור הדיווחים החמורים

אופטלגין כמשל: תופעות לוואי נדירות או מניפולציות בחישוב?

| יפה שיר-רז | רפואה ומדע

תופעת לוואי נדירה של 1 למיליון"? משרד הבריאות טוען כבר שנים שאגרנולוציטוזיס, התופעה שממנה נפטרה בשבוע שעבר הצעירה בת ה-19 לאחר נטילת אופטלגין, היא נדירה. אבל האומנם זה כך? חוקרים מצביעים על כך שהנתון המצוטט הזה הוא תוצאה של מניפולציה בחישוב שנעשתה כבר לפני שנים במחקר מטעם היצרנית הגרמניה של התרופה. במניפולציה דומה מאוד השתמש לאחרונה המשרד כדי לנסות "לגמד" את שכיחות תופעות הלוואי של חיסון פייזר

משרד הבריאות הוזהר מפני תביעות משפטיות בעקבות ממצאים מדאיגים על תופעות הלוואי של חיסון הקורונה - ומסתיר את הממצאים מהציבור

| יפה שיר-רז | רפואה ומדע

בישראל לא הייתה מערכת לדיווח על תופעות לוואי במהלך כל שנת 2021. משרד הבריאות הזמין צוות חוקרים לנתח את הדיווחים ממערכת חדשה שהוקמה בדצמבר 2021. כעבור 6 חודשים, בדיון שהוקלט ונחשף, החוקרים הציגו ממצאים חמורים, כולל תופעות ארוכות טווח, אותות בטיחות חדשים וקשר סיבתי לחיסון, והזהירו את המשרד מתביעות משפטיות. בתגובה, המשרד פרסם דו"ח מניפולטיבי וטען שלא נמצאו שום תופעות חדשות

בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

אולי יעניין אותך גם...