בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

סקר Medscape: כ-40% מהרופאים והרוקחים בארה"ב וכ-60% מהאחיות מסרבים או מהססים לחסן לקורונה את ילדיהם

| 3871 צפיות
| 3871 צפיות

בסקר, שנערך בעקבות אישור ה-CDC למתן היתר חירום לחיסון הקורונה לגילאי 5-11, נמצא גם שלמעלה משליש מהרופאים ומהרוקחים וכמעט מחצית מהאחיות סבורים שהחיסונים אינם בטוחים עבור ילדים קטנים

| יפה שיר-רז | רפואה ומדע

אחוז משמעותי מהרופאים, האחיות והרוקחים בארה"ב אינם מעוניינים או מהססים לתת לילדיהם בני ה-5-11 חיסון קורונה, כך חושף סקר חדש שערך האתר הרפואי Medscape.

הסקר נערך ב-3 בנובמבר, בעקבות אישור ה-CDC למתן היתר חירום לחיסון הקורונה לילדים הצעירים, בקרב 325 רופאים, 793 אחיות ו-151 רוקחים.

ממצאי הסקר מראים שקרוב ל-40% מהרופאים שהם הורים לילדים קטנים בגילאי 5-11 אינם מעוניינים או מהססים לחסן את ילדיהם – 30% אמרו שאינם מעוניינים לחסן את ילדיהם, ו-9% אינם בטוחים בכך.

תוצאה דומה התקבלה בקרב רוקחים: 40% מהרוקחים שהם הורים לגילאי 5-11 אינם מעוניינים או מהססים לחסן את ילדיהם – 31% אמרו שאינם מעוניינים לחסן את הילדים ו-9% אינם בטוחים בכך.

בקרב אחיות ואחים, ההתנגדות לחסן את הילדים גבוהה עוד יותר – 58% מהאחיות והאחים אמרו שאינם מעוניינים או שהם מהססים לחסן את ילדיהם - כאשר 45% אינם מעוניינים, ו-13% אינם בטוחים בכך.

 

עד כמה בטוח החיסון

הצוותים הרפואיים גם נשאלו עד כמה הם בטוחים שהחיסון בטוח עבור קבוצת גיל זו. בתשובה, למעלה משליש מהרופאים (34%), כמעט מחצית מהאחיות (48%), ולמעלה משליש מהרוקחים (34%) לא הסכימו עם האמירה שהחיסונים בטוחים עבור ילדים קטנים.

על פי הסקר, בקרב הגברים מבין אנשי הצוות הרפואי, האמון בבטיחות החיסון נמוך יותר לעומת נשים:

בקרב הרופאים - 29% מהאימהות לילדים קטנים לא הסכימו עם האמירה שהחיסונים בטוחים עבור קבוצת גיל זו, לעומת 35% מהאבות.
בקרב האחיות והאחים – 45% מהאימהות לא הסכימו שהחיסונים בטוחים עבור ילדים קטנים לעומת 55% מהאבות.
בקרב הרוקחים – 32% מהאימהות לעומת 40% מהאבות לא הסכימו שהחיסונים בטוחים עבור ילדים קטנים.

הן בקרב הרופאים והן בקרב האחיות, הצעירים יותר (מתחת לגיל 45) נטו להיות בעלי אמון רב יותר בבטיחות החיסון:

28% מהרופאים הצעירים יותר לא הסכימו עם האמירה שהחיסונים בטוחים לילדים הקטנים, לעומת 36% מהרופאים המבוגרים יותר.
46% מהאחיות והאחים הצעירים יותר לא הסכימו עם האמירה שהחיסונים בטוחים לילדים הקטנים, לעומת 49% מהאחיות המבוגרות יותר.
ואילו בקרב הרוקחים – 29% מהצעירים יותר לא הסכימו עם האמירה שהחיסונים בטוחים לילדים הקטנים,  לעומת 31% מהמבוגרים יותר.

באופן לא מפתיע, נמצא הבדל ברור בביטחון בחיסון בין אנשי צוות שהתחסנו בעצמם לבין אלו שלא התחסנו:

כל הרופאים שלא התחסנו בעצמם אמרו שאין להם אמון בחיסון לילדים. בקרב אחיות ואחים שלא התחסנו – 98% אמרו שאין להם אמון בחיסון לילדים. 


ידע על מינון קטן יותר

הצוותים הרפואיים גם נשאלו האם הם מודעים לעובדה שהחיסונים עבור הילדים בגילאי 5-11 יהיו בעלי מינון שונה – 10 מיקרוגרם במקום המינון של 30 מיקרוגרם הניתן לבני 12 ומעלה. באופן מפתיע, אחוז לא קטן לא היה מודע לעובדה זו.

הידע על המינון הנמוך יותר היה הגבוה ביותר בקרב רוקחים – 91% מהם אמרו שהם יודעים, ואילו 9% לא היו מודעים לכך.

בקרב רופאים, 84% אמרו שהם יודעים שהמינון לילדים הקטנים נמוך יותר, ו-16% לא ידעו זאת. 
בקרב אחיות ואחים, 79% אמרו שהם יודעים שהמינון נמוך יותר, ו-21% לא ידעו זאת.

הסקר התייחס רק למינון, אך לא כלל שאלה על שינוי ההרכב של הפורמולה. כפי שחשפנו ב"חדשות זמן אמת", הפורמולה החדשה שנועדה לילדים שונה מהקודמת לא רק במינון, אלא גם בהרכב, אך למרות זאת לא נבדקה במחקרים קליניים. המחקר בילדים בוצע בפורמולה הקודמת. אף על פי כן, ה-FDA לא דרש מהחברה לבצע מחקרים בילדים, במבוגרים, או אפילו בחיות. 

הצוותים הרפואיים גם נשאלו האם הם סבורים שיש לכלול את חיסון הקורונה בתוכנית חיסוני השגרה. 

37% מהרופאים השיבו בשלילה ו-24% נוספים השיבו שאינם בטוחים. 
בקרב האחים והאחיות - 52% השיבו בשלילה, ו-23% אמרו שאינם בטוחים.
ובקרב הרוקחים, 42% השיבו בשלילה, ו26% אמרו שאינם בטוחים. 

 

WhatsApp Image 2021 11 25 at 08.58.42

 

רופאים מביעים חשש בפומבי

רופאים וחוקרים רבים הביעו בפומבי חששות ביחס למתן חיסון הקורונה לילדים, ובפרט בגילאים הקטנים, בשל אי ​​הוודאות וחוסר הידע ביחס לבטיחות החיסון. זאת, לאור העובדה שהחיסונים לא עברו את תהליכי הבחינה והמחקר הרגילים אלא אושרו במהירות, ונמצאים בשוק פחות משנה. כתוצאה מכך, מידע רב אודותם, הן מבחינת יעילות והן מבחינת הבטיחות, הוא בבחינת ניחוש, כשבינתיים, בחודשים שחלפו, הולכים ומצטברים עוד ועוד דיווחים ומחקרים המצביעים על מגוון תופעות לוואי, כולל תופעות לוואי לבביות חמורות, כמו מיוקרדיטיס, פריקרדיטיס ואירועי לב חמורים אחרים. בצעירים ובבני נוער, הסיכון לפתח דלקות בלב נמצא גבוה במיוחד.

"לעולם לא נלמד עד כמה החיסון בטוח עד שנתחיל לתת אותו", אמר ד"ר אריק רובין, עורך ה-New England Journal of Medicine, בדיון של הוועדה המייעצת ל-CDC ב-26 באוקטובר. גם בישראל, מועצת החירום הציבורית (מח"צ) פרסמה היום (25 בנובמבר) נייר עמדה, שלפיו, "לאור מאזן התועלת והסיכונים, ובמיוחד לאור נדירות התחלואה הקשה בילדים בעת הזו ואל מול המידע הקיים לגבי תופעות הלוואי של החיסון, המועצה אינה רואה מקום לחיסון גורף של כלל הילדים". נייר העמדה מדגיש את פערי הידע המשמעותיים הקיימים לגבי תופעות הלוואי של החיסון, ובמיוחד לגבי תופעות לוואי ארוכות טווח.  

 


בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

תגובות לכתבה זו יועברו לאישור לפני פרסום. אנא השתמשו בשפה מכבדת ואם מצאתם טעות, אנא צרפו נימוק ענייני וקישור למקור הטענה.

5000 תוים נשארו


ענת
המקור באנגלית
אודע לך אם תצרפי את הסקרים/מאמרים שאת מדוחת עליהם , כלומר לצרף את המקור באנגלית וכך נוכל להפיץ את זה בארצות דוברות אנגלית.

1
דר׳ גלית נאור
גם בישראל

גם בישראל מתרבים בהדרגה הקולות שמכירים בכך שהחיסון אינו נטול תופעות לוואי ובוודאי שאינו ״החיסון הבטוח ביותר שיוצר אי פעם״.

1

מחקר: הניסויים הקליניים שהובילו לאישור הפרוזאק לילדים ובני נוער העלימו מקרים של ניסיונות התאבדות לאחר נטילת התרופה

היא כונתה "תרופת האושר" והפכה לנוגד הדיכאון הנפוץ ביותר בשימוש בשנות ה-80. אבל ניתוח מחודש של הנתונים חושף שילדים ובני נוער שהשתתפו במחקרים שהביאו לאישור ה-FDA לתרופה לגילאים אלה ניסו להתאבד לאחר נטילתה - אך אירועים אלה הושמטו מהפרסומים בכתבי העת הרפואיים

הסנאט האמריקאי הצביע על החלטה המסיימת את מצב החירום להתמודדות עם נגיף הקורונה

שלוש שנים לאחר ההכרזה על מצב חירום לאומי להתמודדות עם נגיף הקורונה, הסנאט האמריקני העביר אתמול (רביעי) הצעת חוק המסיימת את מצב החירום. הבית הלבן כבר הודיע כי ביידן לא יתנגד להחלטה

משרד הבריאות הסתיר מהצט"מ את המחקר שהצביע על סיכון מוגבר לתופעות לוואי מחיסון פייזר בילדים קטנים

ממצאי המחקר, שהצביעו על כמות כפולה עד פי 4 של דיווחי תופעות לוואי בילדים הקטנים, הוסתרו לא רק מהציבור - אלא גם מהצט"מ. כתוצאה מכך, הקונצנזוס בין חברי הצט"מ בדיון על אישור החיסון לתינוקות היה: "החיסון בטוח לתינוקות". ד"ר בועז לב, ראש הצט"מ, שיודע בדבר המחקר על ידי עמותת 'החזית המקצועית לאתיקה', אמר: "ברמת הבטיחות אני מאמין לגמרי בחיסון ומרגיש חופשי להמליץ"

האלגוריתם אשם? ה-CDC הסיר בחשאי רבע ממקרי המוות בילדים שיוחסו לקורונה

ה-CDC הסיר מאתר מעקב הנתונים שלו עשרות אלפי מקרי מוות המיוחסים לקורונה, בהם כ-25% ממקרי המוות בילדים. הנתונים המנופחים שימשו את ה-FDA כדי להצדיק את מתן היתר החירום לחיסון הילדים. לטענת ה-CDC: חלה טעות – האלגוריתם אשם

מה מסתיר ה-CDC? הסוכנות מסרבת לפרסם נתונים על יעילות הבוסטר בקרב בני 18-49, מחשש שהם עלולים לחשוף את אי יעילותם, וכן מידע על אשפוזי ילדים  

| יפה שיר-רז | רפואה ומדע

מניעת הפרסום הובילה לזעם מצד הקהילה המדעית ולחשדות שהסוכנות אינה מפרסמת את הנתונים משום שהם מחלישים את הנרטיב אודות יעילות הבוסטרים באוכלוסיות מסוימות. למרבה האבסורד, מהביקורת בקהילה המדעית על ה-CDC עולה שהסתרת הנתונים הובילה לכך שמדענים אמריקנים "נאלצו" להתבסס על הנתונים הישראלים

שבדיה: מפסיקים לחסן ילדים בני 5-11

 

רשות הבריאות של שבדיה החליטה אתמול כנגד ההמלצה לחסן ילדים בגילאי 5-11. "איננו רוצים לחסן קבוצה שלמה של ילדים למען החברה", אמרה ברטה ביוקלונד, מהסוכנות לבריאות הציבור בשבדיה

בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

אולי יעניין אותך גם...