בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

מה מסתיר ה-CDC? הסוכנות מסרבת לפרסם נתונים על יעילות הבוסטר בקרב בני 18-49, מחשש שהם עלולים לחשוף את אי יעילותם, וכן מידע על אשפוזי ילדים  

| 2857 צפיות
| 2857 צפיות

מניעת הפרסום הובילה לזעם מצד הקהילה המדעית ולחשדות שהסוכנות אינה מפרסמת את הנתונים משום שהם מחלישים את הנרטיב אודות יעילות הבוסטרים באוכלוסיות מסוימות. למרבה האבסורד, מהביקורת בקהילה המדעית על ה-CDC עולה שהסתרת הנתונים הובילה לכך שמדענים אמריקנים "נאלצו" להתבסס על הנתונים הישראלים

| יפה שיר-רז | רפואה ומדע

לפני שבועיים פרסם ה-CDC את הנתונים המשמעותיים הראשונים אודות יעילות חיסוני הבוסטר לקורונה במבוגרים עד גיל 65, שאותם אסף במשך למעלה משנה. ואולם, מתברר שה-CDC השמיט מהפרסום כמות גדולה של הנתונים – היעילות בקרב אוכלוסיית בני 18-49, הקבוצה שנחשבת לזו שיכולה להפיק הכי פחות תועלת מהבוסטרים. כך על פי הניו-יורק טיימס.

יתירה מכך, הסוכנות גם נמנעה מלספק מידע שברשותה אודות אשפוזי ילדים.

דוברת ה-CDC: "הנתונים עלולים להתפרש באופן שגוי

קירסטן נורדלנד, דוברת ה-CDC, סיפקה מספר תירוצים, כשהעיקרי שבהם – חשש שהנתונים "יתפרשו באופן שגוי, כך שיצטייר שהחיסונים אינם יעילים". עוד היא אמרה שהסוכנות התעכבה בפרסום הנתונים "בעצם משום שבסופו של יום, הם עדיין אינם מוכנים לפריים-טיים". היא אמרה שהעדיפות הראשונה של הסוכנות "כאשר היא אוספת נתונים כלשהם היא להבטיח שהם מדויקים וניתנים ליישום".

נורדלנד גם טענה שה-CDC מוצף בעבודה ויש לו "מספר רב של חטיבות ביורוקרטיות שחייבות לחתום על פרסומים חשובים", כמו גם דרישות ליידע את המחלקה לבריאות ולשירותי אנוש (HHS) ואת הבית הלבן על התוכניות שלהם.

טיעון נוסף שהעלתה היה שה-CDC נמנע מלפרסם את הנתונים משום שהם מייצגים רק 10% מהאוכלוסייה האמריקנית, אלא שה-CDC הסתמך על אותו גודל מדגם למעקב אחר שפעת במשך שנים.

סגן מנהל ה-CDC לבריאות הציבור, ד"ר דניאל ג'רניגאן, סיפק תירוץ נוסף, כשטען שהמגיפה חשפה חולשות במערכות הנתונים של הסוכנות, שלדבריו אינן עומדות בקצב העצום של הנתונים. "אנחנו רוצים נתונים טובים ומהירים יותר שיכולים להוביל לקבלת החלטות ופעולות בכל רמות בריאות הציבור, שיכולים לעזור לנו לחסל את הפיגור בנתונים שעצר אותנו", אמר.

הנרטיב של ה-CDC, כמו גם של רשויות בריאות אחרות בתחילת מסע החיסונים היה שהחיסון יעיל במניעת הידבקות בקורונה ב-95%, ושהתפרצויות זיהומים בקרב מחוסנים הינן "נדירות ביותר". בהמשך, הנרטיב "רוכך" לטענה שהתפרצויות זיהומים בקרב מחוסנים הן "נדירות", ואז, כשהתברר שמחוסנים נדבקים בדיוק כמו לא מחוסנים, השתנה הנרטיב שוב, לטענה שהחיסון יעיל במניעת תמותה. זאת, תוך השמטת העובדה שגם אם זה נכון, מדובר בעיקר בקשישים ובעלי מחלות רקע, ובוודאי שלא בקבוצת האוכלוסייה הצעירה.

WhatsApp Image 2022 02 22 at 14.06.26

רושל וולינסקי, ראש ה-CDC

 

האבסורד: בארה"ב מסתמכים על הנתונים מישראל

ה-CDC ספג אש על מניעת הפרסום מצד מומחים רבים בקהילה המדעית והרפואית, כולל ב-FDA, שאמרו שהצעד פוגע באמון הציבור והפצירו ב-CDC לפרסם את הנתונים. "אימרו אמת, הציגו את הנתונים", אמר ד"ר פול אופיט, מומחה חיסונים ויועץ ל-FDA. "אני חייב להאמין שיש דרך להסביר את הדברים האלה כך שאנשים יוכלו להבין אותם", הוא אמר.

למרבה האבסורד, ד"ר אופיט אמר שמאחר שה-CDC לא פרסם את הנתונים, מדענים אמריקנים נאלצו להתבסס על הנתונים הישראלים. "אין שום סיבה שהם (ישראל) יוכלו לעשות עבודה טובה יותר באיסוף ובפרסום הנתונים", כך הוא אמר. "ה-CDC הוא הסוכנות האפידמיולוגית העיקרית במדינה הזו, כך שהיית רוצה לחשוב שהנתונים הגיעו מהם".


למרבה האבסורד, ד"ר אופיט אמר שמאחר שה-CDC לא פרסם את הנתונים, מדענים אמריקנים נאלצו להתבסס על הנתונים הישראלים.


 

האבסורד גדול במיוחד לאור דו"ח תופעות הלוואי של משרד הבריאות ביחס לחיסוני הבוסטר שנחשף לאחרונה. הדו"ח מבוסס על סקר קצר מועד שנערך על ידי משרד הבריאות בחודשים ספטמבר-אוקטובר, והחשיפה שלו מצביעה על כך שכבר אז ידעו אנשי המשרד שאחוז גבוה ממקבלי הבוסטר חוו תופעות לוואי חמורות. למשל, 5% סבלו מכאבים בחזה; 10% מהנשים סבלו מבעיות במחזור - ושאין להם מושג כמה זמן זה נמשך ומה גורם לזה; קרוב לרבע מהאנשים שסובלים ממחלה אוטואימונית חוו החמרה במצבם; 5% מהאנשים שסובלים ממחלת לב חוו החמרה במצבם; 6% מהאנשים שסובלים מיתר לחץ דם, קרוב ל-10% מחולי הסוכרת וכ-7% מהחולים במחלות ריאה סבלו מהחמרה. אף על פי כן המשיכו לקדם את הבוסטר, אישרו אותו אפילו לפעוטות בני 5-11, ואף אישרו את הבוסטר הרביעי.

מומחים נוספים הביעו תדהמה מהגילוי שלמעשה, כל הנתונים האלה היו בידי ה-CDC במשך זמן רב. "התחננו לנתונים כאלה במשך שנים", אמרה ג'סיקה מלטאי ריברה, אפידמיולוגית מקבוצה שמנהלת את "פרויקט ניטור הקורונה", פרויקט עצמאי המציג נתונים על המגיפה מאז מרץ 2021. לדבריה, הסיכון שהנתונים יפורשו באופן לא נכון איננו קיים, ולהיפך, פרסומם היה עשוי "לבנות את אמון הציבור והיה מצייר תמונה ברורה יותר של מה באמת מתרחש". היא הוסיפה: "זה הופך להיות ממש מתיש כשאתה רואה שהסקטור הפרטי עובד הרבה יותר מהר מאשר הסוכנות המובילה לבריאות הציבור בעולם".

ד"ר איבון מלדונדו, יו"ר הוועדה של האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים למחלות זיהומיות, אמרה שהיא ביקשה מה-CDC נתונים על שיעור הילדים המאושפזים בגלל קורונה ומחלות רקע נוספות. בסופו של דבר היא מצאה את המידע הודות לדיווח של הניו יורק טיימס. "הם יודעים את זה כבר יותר משנה וחצי, נכון, והם לא סיפרו לנו", אמרה. "כלומר, אי אפשר לקבל מהם שום מידע".  


בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

תגובות לכתבה זו יועברו לאישור לפני פרסום. אנא השתמשו בשפה מכבדת ואם מצאתם טעות, אנא צרפו נימוק ענייני וקישור למקור הטענה.

5000 תוים נשארו



הסנאט האמריקאי הצביע על החלטה המסיימת את מצב החירום להתמודדות עם נגיף הקורונה

שלוש שנים לאחר ההכרזה על מצב חירום לאומי להתמודדות עם נגיף הקורונה, הסנאט האמריקני העביר אתמול (רביעי) הצעת חוק המסיימת את מצב החירום. הבית הלבן כבר הודיע כי ביידן לא יתנגד להחלטה

מחקר חדש מגרמניה: אפס ילדים בגילאי 5-11 מתו מקורונה

מחקר שנערך על ידי מומחים ממחלקות לרפואת ילדים ולמחלות זיהומיות בגרמניה, והתבסס על נתונים משלוש מערכות רישום לאומיות, מצא שמתוך כמיליון וחצי ילדים שנדבקו בקורונה, אף ילד בן 5-11 לא נפטר, ושיעור האשפוזים עמד על 0.2 ל-10,000. הממצאים עולה בקנה אחד עם נתונים שדווחו כבר ממדינות אחרות, כמו גם עם הנתונים מישראל, שגם בה אף ילד בריא לא נפטר מקורונה

ניתוח "מגזין זמן אמת": זינוק בתמותת ילדים ב-2021 לעומת השנתיים האחרונות. מקום לדאגה?

| יריב המר | רפואה ומדע

בזמן שמשרד הבריאות דוחף את קמפיין חיסוני הילדים הקטנים, ופרויקטור הקורונה ושטייניץ כבר מעלים על השולחן את הרעיון של חובת חיסונים, ניתוח "חדשות זמן אמת" על בסיס נתוני הלמ"ס ומאגר המידע הממשלתי מצביע על עלייה של 30% בתמותת ילדים בשנת 2021 לעומת 2020, ועלייה של 10% לעומת 2019. האם העליה הפתאומית נגרמה כתוצאה מהחיסונים או מסיבה אחרת שלא פורסמה?

וריאנט יום הדין? ראש מערך הרפואה באנגליה מזהיר שכל ניסיון להטיל מגבלות יגרום לאבדן אמון הציבור

| יפה שיר-רז | רפואה ומדע

ראש מערך הרפואה באנגליה מזהיר שכל ניסיון להטיל מגבלות שרירותיות יותר מאלו שכבר מוטלות יגרום לאובדן האמון והתמיכה של הציבור. למרות הפניקה העולמית, נכון להיום אין כל מחקר, ראיה או אינדיקציה אחרת לכך שווריאנט האומיקרון קטלני יותר מזנים קודמים,  או יכול להדביק מחלימים

גל ילדים או גל בדיקות ילדים? משרד הבריאות הזניק פי 3 את מספר הבדיקות בגילאי 5-11 – וכעת רוצה לשכנע אתכם לחסן אותם

| יריב המר | רפואה ומדע

מבדיקה שערך האנליסט עוז קורן לנתוני הבדיקות והמאומתים במאגר המידע הממשלתי של משרד הבריאות עולה דפוס פעולה שחוזר על עצמו בגלים האחרונים: קצת לפני שמתחיל הגל עולה מספר הבדיקות, ובעקבותיו באופן בלתי נמנע מספר המאומתים – בכל פעם בקבוצה שעבורה ניתן בדיוק באותו זמן היתר או אישור לחסן

סקר Medscape: כ-40% מהרופאים והרוקחים בארה"ב וכ-60% מהאחיות מסרבים או מהססים לחסן לקורונה את ילדיהם

| יפה שיר-רז | רפואה ומדע

בסקר, שנערך בעקבות אישור ה-CDC למתן היתר חירום לחיסון הקורונה לגילאי 5-11, נמצא גם שלמעלה משליש מהרופאים ומהרוקחים וכמעט מחצית מהאחיות סבורים שהחיסונים אינם בטוחים עבור ילדים קטנים

בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

אולי יעניין אותך גם...