"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.
מחוז טהאנה הואה בהאנוי, וייטנאם, השעה את השימוש באצווה של חיסון הקורונה של פייזר לאחר שיותר מ-120 תלמידים אושפזו בעקבות קבלת החיסון, כך מדווחים העיתונים בוויטנאם ובסינגפור. בשבוע שעבר מתו 3 ילדים בשני מחוזות אחרים בהאנוי, אף הם לאחר שקיבלו את החיסון של פייזר. משרד הבריאות המקומי: סיבת המוות - "תגובתיות יתר לחיסון"
מחוז טהאנה הואה בהאנוי, וייטנאם, השעה את השימוש באצווה של חיסון הקורונה של פייזר לאחר שיותר מ-120 תלמידים אושפזו בעקבות החיסון, כך מדווחים העיתונים בוויטנאם ובסינגפור.
במחוז החלו לחסן ילדים בגילאי 15-17 בחיסוני פייזר החל מה-30 בנובמבר.
על פי דיווח של Vn Express ושל ה-New Stratit Times, המרכז לבקרת מחלות (CDC) המקומי הודיע ביום חמישי שלמעלה מ-120 תלמידים אושפזו בבתי חולים לאחר שסבלו מתסמינים כמו בחילה, חום גבוה או קשיי נשימה.
17 מהילדים סבלו מתופעות לוואי חמורות, אם כי על פי ה-CDC, מצבם יוצב והם מנוטרים באופן צמוד. הסיבה לתסמינים עדיין לא אומתה על ידי הרשויות.
מנהל ה-CDC המקומי לואונג נגוק טרואונג אמר בראיונות שמשרד הבריאות עצר את השימוש באצווה הנוכחית. "עדיין יש לנו את יתר האצוות, אף הן של חיסוני פייזר, כך שנמשיך לחסן את הילדים", הוא אמר. לדבריו, האצווה שהושעתה תאופסן, וייתכן שתשמש בהמשך לחיסון קבוצות אחרות, כמו מבוגרים.
מנהל בית החולים הכללי של מחוז הא טרונג, וו ואן צ'ין אמר שתופעות הלוואי בעקבות החיסון היו "נורמליות", אך סביר יותר שיתרחשו בילדים מאשר במבוגרים. לדבריו, "צריך להפריד את אלה שיש להם תגובות או התעלפו כדי שלא תתרחש תגובת שרשרת".
ה-CDC של טהאן הואה הפיץ כ-117 אלף חיסוני קורונה ל-27 מחוזות וערים. למעלה מ-56,700 מנות ניתנו עד כה.
במהלך השבוע שעבר מתו שלושה ילדים בעקבות קבלת החיסון של פייזר במחוז באק ג'יאנג, האנוי, ובמחוז בין פואוק. על פי משרד הבריאות, הסיבה למקרי המוות הייתה "תגובתיות יתר לחיסון", ו"לא קשורה לאיכות החיסון או לתהליך החיסון".
ב-29 בנובמבר נפטרה ילדה בת 15 שחוסנה יומיים לפני כן. היא פיתחה חום גבוה בלילה. הוריה נתנו לה תרופות להורדת החום, אך מצבה החמיר. היא אושפזה בבית החולים הכללי של מחוז טהואונג טין, ולאחר מכן הועברה במצב אנוש לבית החולים באך מאי, הגדול ביותר בהאנוי, אך מתה בראשון בבוקר.
בראשון אושר גם מותו של ילד בן 16 בצפון מחוז בק ג'יאנג שקיבל חיסון פייזר ארבעה ימים קודם לכן. על פי הדיווחים, הוא היה אחד מארבעה ילדים במחוז באק ג'יאנג שסבלו מהלם אנפילקטי. מקרים אלו התרחשו כאשר 700 תלמידים חוסנו בחיסון פייזר בתחנת חיסונים ניידת שהוקמה בבית הספר התיכון מס' 2 של סון דונג ובפנימיית המיעוטים האתניים במחוז.
על פי הדיווחים, כ-15-30 דקות לאחר החיסון, לארבעה תלמידים היו תסמיני אנפילקסיס. לשניים מהם היו תגובות קשות כמו סחרחורת, קוצר נשימה, כאבים בחזה, בחילה, חיוורון, קצב לב איטי וירידה ברמת ריווי החמצן בדם עד לרמה של מתחת ל-90%.
עד כה, 34 ערים ומחוזות בוויטנאם חיסנו ילדים בני 12-17 בלמעלה מ-3.5 מיליון מנות חיסון.
בשבוע שעבר, ארבעה עובדים במפעל נעליים בטאה הואה מתו לאחר חיסון קורונה מסוג Vero-Cell, המבוסס על נגיף מומת, גם הם כתוצאה מ"תגובתיות יתר".
"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.
תגובות לכתבה זו יועברו לאישור לפני פרסום. אנא השתמשו בשפה מכבדת ואם מצאתם טעות, אנא צרפו נימוק ענייני וקישור למקור הטענה.
הן מתוארות כ"תרופות הפלא" להרזיה, וקמפיין עטור כוכבים ומשפיענים הוביל לזינוק אקספוננציאלי בכמות המרשמים שלהן בשנים האחרונות. ואולם, לצד הפופולריות הגדלה של התרופות מקבוצת ה-GLP-1, מצטברים גם דיווחים על מגוון תופעות לוואי, חלקן חמורות, כולל שיתוק קיבה, דלקת בלבלב, סרטן בלוטת התריס, מחשבות אובדניות ועוד. כתבה זו סוקרת את התופעות והסיכונים המרכזיים שדווחו
משרד הבריאות, שזכה בפרס השקיפות, מפר באופן סדרתי את חובת פרסום דו"ח התרומות של חברות התרופות למערכת הבריאות. המשרד נמנע כבר שנה תמימה מלפרסם את נתוני 2022, ורק לפני חודש, באיחור של כמעט שנתיים, בעקבות התראה לפני תביעה משפטית, פרסם את נתוני 2021, שהראו שפייזר הכפילה את תרומותיה לעומת 2020
התובע, ששימש כמנהל ציות בינלאומי בפייזר, טוען בכתב התביעה שפוטר כ"נקמה" לאחר שהתריע בפני הממונים עליו על חששותיו. הוא הגיש תלונה לרשות לניירות ערך בארה"ב על חשש להונאה פוטנציאלית על פי חוק שחיתות במדינות זרות. מדיווחי פייזר למשקיעים עולה כי הרשות לני"ע חוקרת מספר תלונות מסוג זה על פייזר כבר מאז 2019
היא כונתה "תרופת האושר" והפכה לנוגד הדיכאון הנפוץ ביותר בשימוש בשנות ה-80. אבל ניתוח מחודש של הנתונים חושף שילדים ובני נוער שהשתתפו במחקרים שהביאו לאישור ה-FDA לתרופה לגילאים אלה ניסו להתאבד לאחר נטילתה - אך אירועים אלה הושמטו מהפרסומים בכתבי העת הרפואיים
המידע החדש נחשף באמצעות בקשת חופש מידע, בחוזים עם חברה שה-CDC התקשר עימה לטיפול בדיווחי ה-VAERS. צפי זה של ה-CDC מייצג עלייה של 600% ביחס למספר השנתי הממוצע, וכמות גדולה פי 8 משיעור הדיווחים החמורים
תופעת לוואי נדירה של 1 למיליון"? משרד הבריאות טוען כבר שנים שאגרנולוציטוזיס, התופעה שממנה נפטרה בשבוע שעבר הצעירה בת ה-19 לאחר נטילת אופטלגין, היא נדירה. אבל האומנם זה כך? חוקרים מצביעים על כך שהנתון המצוטט הזה הוא תוצאה של מניפולציה בחישוב שנעשתה כבר לפני שנים במחקר מטעם היצרנית הגרמניה של התרופה. במניפולציה דומה מאוד השתמש לאחרונה המשרד כדי לנסות "לגמד" את שכיחות תופעות הלוואי של חיסון פייזר
"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.