בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

"אני לא 'מרגישה' בלתי בטוחה בקמפוס. אני לא בטוחה. כישראלית וכיהודייה אני מסתובבת עם מטרה על הגב"

| 592 צפיות
| 592 צפיות

 היום אמורה נשיאת MIT, יחד עם נשיאי האוניברסיטאות הרווארד ופנסילבניה, להעיד בשימוע בפני הקונגרס האמריקני בנושא האנטישמיות הגוברת בקמפוסים. בינתיים, גם אחרי שלמעלה מ-1700 סטודנטים יהודים וישראלים מ-MIT פנו במכתב להנהלה והתלוננו על צונאמי השנאה - האוניברסיטה עדיין מתעלמת ומסרבת לפעול

| יפה שיר-רז | חדשות חוץ

"אני לא 'מרגישה' בלתי בטוחה. אני לא בטוחה", אמרה לי-ים היאט, דוקטורנטית ישראלית-אמריקאית הלומדת ב-MIT, בנאום מרגש על האנטישמיות ב-MIT שנשאה לפני שבועיים. "כישראלית וכיהודייה, אני מסתובבת עם מטרה על הגב. אנחנו מבודדים, מטרידים אותנו ועושים לנו דה-הומניזציה".

הצונמי האנטישמי ששוטף את קמפוס MIT במהלך החודשיים האחרונים מאז טבח ה-7 באוקטובר, כמו גם אוניברסיטאות רבות אחרות ברחבי ארה"ב, כולל הרווארד, פנסילבניה, קורנל ומישיגן, מסרבת לגווע.

לי-ים היא אחת מהסטודנטים היהודים והישראלים ב-MIT שפרסמו לאחרונה מכתב להנהלת האוניברסיטה על הסביבה הלא בטוחה ליהודים וישראלים ב-MIT. המכתב, החתום על ידי למעלה מ-1,700 סטודנטים, בוגרים, אנשי סגל ואנשי צוות, מתעד ומתווה ציר זמן מפורט של פעולות שנאה ואנטישמיות שננקטו על ידי קבוצת סטודנטים במימון MIT, התומכת בזוועות חמאס ואשר הפרה שוב ושוב את מדיניות MIT, לרבות מחאה ומסגר ללא סנקציות על 9 בנובמבר, ודורש מההנהלה לאסור את פעילות הקבוצה הזו ותומכיה.

היום (שלישי, 5 בדצמבר), אמורים סאלי קורנבלוט, נשיאת MIT, וכן נשיאי האוניברסיטאות הרווארד ופנסילבניה, להעיד בפני הקונגרס בשימוע בנושא זה. השימוע, שכותרתו "הטלת אחריות על מנהיגי הקמפוס בעימות עם אנטישמיות", יתקיים על ידי הוועדה לחינוך וכוח העבודה, בראשות הנציגה הרפובליקנית וירג'יניה פוקס.

פוקס הודיעה כבר בשבוע שעבר כי מנהיגי האוניברסיטאות נושאים באחריות לאנטישמיות. "במהלך השבועות האחרונים ראינו אינספור דוגמאות של הפגנות אנטישמיות בקמפוסים בקולג'", אמרה בהצהרה שפרסמה לפני מספר ימים. "בינתיים, מנהלי האוניברסיטאות עמדו מנגד ואיפשרו לרטוריקה איומה להתחמם ולשגשג".

במכתב להנהלה שיקפו הסטודנטים את הכישלון המהדהד של האוניברסיטה להגן עליהם. "למרות שנפגשנו עם הנהלת MIT מספר פעמים בשבועות הללו, לא ראינו שום פעולה מוצלחת שננקטה כדי להפוך סטודנטים יהודים וישראלים לקמפוס לבטוחים יותר", כתבו הסטודנטים. "חוסר מעש מצד MIT וכישלון לדכא את קבוצת השנאה הזו עודדה אותם להתנהג יותר ויותר בחוצפה. במקום לספק הנחיות מעשיות ומנהיגות אחראית, הנהגת MIT הציגה דפוס מייאש של הבטחות מילוליות ריקות, ללא פעולות מוחשיות בעקבותיהן".


הכישלון המהדהד של האוניברסיטאות לפעול ולהגן על הסטודנטים הישראלים והיהודים שלהן משתקף היטב גם בעובדה שלמרות פניות שנעשו לנשיאות של MIT והרווארד להגיע ולצפות אתמול בהרווארד בהקרנה של סרט העדויות מהטבח - שתיהן בחרו להיעדר מההקרנה.


 

סטודנטים ואנשי צוות חגגו את הטבח

"כמי שגרה בארה"ב ולא חוותה אנטישמיות עד כה, באמת ציפיתי לקבל חיבוק מהמוסד שאני לומדת בו, ושיגנו עליי, כמו על כל מיעוט אחר. היו אומנם דיבורים סביבי על גל של אנטישמיות שצפוי בעקבות הטבח ב-7 באוקטובר, אבל לא חשבתי שזה יקרה - שסטודנטים ואנשי צוות ב-MIT יחגגו את הטבח", אומרת לי-ים.

"ביליתי את ה-7 באוקטובר בשיחה עם קשת, חברת ילדות שלי, בקיבוץ בארי. ישבתי מול הטלפון שלי 17 שעות, והיא ישבה לבד בחושך בממ"ד, מסתתרת ממחבלי החמאס. היא כתבה לי, תיארה את הצעקות בערבית ששמעה "להרוג את היהודים", סיפרה עד כמה המחבלים היו קרובים לביתה, איך הם היו בסלון הוריה, ומי מחבריה הפסיקו להגיב לה".

"תודה לאל שהיא שרדה את פיגוע הטבח. הבנתי שאני לא יכולה להיות לבד בבית, והחלטתי ללכת למפגש אקדמי, פשוט כדי להיות עם עוד אנשים. בזמן שישבתי שם, קיבלתי אי-מייל לטלפון הנייד שלי, ובו הצהרה שהופצה לכל הסטודנטים: 'ההתנגדות הזו היא 100% צפויה ומוצדקת'; 'פלשתינים לא יכולים לפלוש לפלשתין'; 'הניצחון הוא שלנו'; '... מאשרים את הזכות של כל האנשים הנכבשים להתנגד'. המייל הזה הועבר לכל אחד ואחד מהסטודנטים לתואר ראשון על ידי קבוצת סטודנטים אנטי-ישראלית בשם CAA (קואליציה נגד אפרטהייד – Coalition Against Apartheid) וקבוצה נוספת בשם Palestine@Mit. במקביל, הסטודנטים מהקבוצות האלה גם פרסמו את ההצהרה הזו בחשבונות המדיה החברתיים שלהם (באינסטגרם וב-X/טוויטר) ב-7 באוקטובר ובימים שלאחר מכן, תוך שימוש בלוגו של MIT".

לי-ים לא ידעה שזו רק ההתחלה של מה שהתברר בהמשך כמתקפה מתמשכת עליה ועל חבריה הסטודנטים, המרצים ואנשי הצוות, ופחות מכך היא יכלה לדמיין את התגובה למתקפה זו מצד הנהלת MIT - או יותר נכון, את הכישלון של המוסד להגיב ולהגן עליהם.,


"כשאחד הסטודנטים היהודים כתב ש'חמאס זה דאעש', הסטודנטים תומכי החמאס פרסמו את פרטיו האישיים באינטרנט, בצירוף הצעה לפרס - מי שיחשוף את זהותו יקבל 800 דולר – מה שהוביל לכך שהוא קיבל איומים רבים לרצח.


 "המתקפה הייתה בכל מקום", אומרת ליאם. "CAA קיבלה חשבונות רשמיים ברשתות חברתיות מהנהלת האוניברסיטה, והם השתמשו בהם כדי להעלות פוסטים אנטישמיים ולשלוח מיילים לתלמידים. הם שיבשו את השיעורים, הניפו דגלים וכתבו על הלוח שישראל מבצעת פשעי מלחמה, יצאו משיעורים לאות מחאה, תלו פוסטרים ושלטים, הפחידו ואיימו על סטודנטים יהודים וצרחו קריאות שנאה כמו "הפכו את האינתיפאדה לגלובלית", "ההתנגדות מוצדקת כשאנשים נמצאים תחת כיבוש", "הרימו את האגרופים שלכם כדי לשחרר את פלשתין', ו'מהנהר ועד הים', התפרצו למשרדים של אנשי צוות יהודים וישראלים וצעקו במגאפון שישראל מבצעת רצח עם. המסר שלהם היה ברור : אנחנו יכולים להגיע אליך בכל מקום - במדיה החברתית, בכיתה, ונוכל להגיע אליך במשרדים שלך".

"כשאחד הסטודנטים היהודים כתב ש'חמאס זה דאעש', הסטודנטים תומכי החמאס פרסמו את פרטיו האישיים באינטרנט, בצירוף הצעה לפרס - מי שיחשוף את זהותו יקבל 800 דולר – מה שהוביל לכך שהוא קיבל איומים רבים לרצח. במקרה אחר, הם שלחו סרטון של סטודנט ישראלי לכל הסטודנטים לתואר ראשון ב-MIT, בטענה שהוא היה אלים בהפגנה בבוסטון, ושהמשטרה ניסתה לעצור אותו. הם פרסמו את פניו ושמו. אין יותר טרגוט מזה".

למרות שהסטודנטים הישראלים והיהודים נפגשו עם הנהלת MIT פעמים רבות במהלך השבועות הללו, הם לא ראו לדבריהם שום ניסיון אמיתי להפוך את הקמפוס לבטוח יותר עבורם. להיפך, נראה כי ההנהלה איפשרה שוב ושוב לקבוצות האנטי-ישראליות בקמפוס להפר את המדיניות של האוניברסיטה, גם כשהן הזמינו מפגינים אלימים מבחוץ להצטרף למפגני השנאה.

"במשך שבוע, הקבוצה התומכת ב-CAA תכננה הפגנה במקום לא חוקי - לכאורה, כדי להפגין סולידריות עם הפלסטינים, אבל במציאות אין סולידריות, אלא הכל אנטי יהודי ואנטי ישראלי", אומרת לי-ים. "הזהרנו אותם שהם הולכים להכניס לקמפוס אנשים מחוץ לאוניברסיטה כדי לסייע במחאה. זו למעשה טקטיקה מרכזית שבה הם השתמשו - ליזום אירוע ענק ולהזמין את כל בוסטון להגיע. המפגינים מבחוץ הרדיקלים האלה מהווים איום בטיחותי חמור, ורבים מהם כבר נעצרו בהפגנות בבוסטון. הם פשוט מזמינים את הרדיקלים האלה לקמפוס שלנו פעם אחר פעם. זה קרה לפחות שלוש או ארבע פעמים".

"ההנהלה הייתה מודעת לתוכנית, ויום קודם לכן הם נפגשו עם כמה מהסטודנטים היהודים ואמרו לנו שהם לא יודעים אם יצליחו לעצור את ההפגנה למרות שהיא לא חוקית, אבל הם הבטיחו שינקטו צעדים נגד המשתתפים בה, ושלא יאפשרו לאנשים מבחוץ לאיים עלינו".

אלא שבמציאות, הנהלת MIT לא הצליחה להרתיע ביעילות את המשתתפים. CAA הביאה יותר מ-100 אנשים מבחוץ לתוך הקמפוס, ובמשך שעות הם הפגינו וצרחו.

כשהסטודנטים הישראלים והיהודים עמדו במעגל עם תמונות של בני הערובה הישראלים ושרו שירי שלום, הם הותקפו על ידי תומכי CAA. בתגובה הודיעה הנהלת MIT שכל מי שיישאר אחרי השעה 12:15 יושעה. אולם בעוד כל הסטודנטים הפרו-ישראליים נענו מיד ועזבו, תומכי ה-CAA המשיכו להפגין. לתדהמתם, במקום ליישם את הענישה, ברגע שהסטודנטים הישראלים עזבו החלה לנהל משא ומתן עם הסטודנטים הפרו-פלסטינים, שאולי במקום השעיה הם יקבלו עונש אחר. בסופו של דבר, הנשיאה סאלי קורנבלוט פרסמה הצהרה שלפיה "סטודנטים שנשארו לאחר המועד האחרון יושעו מפעילויות לא אקדמיות בקמפוס".

"ללא הגדרה של פעילויות קמפוס 'לא אקדמיות' או תוכניות פעולה פשוטות, הצהרה זו אינה מצליחה לשרטט אמצעים ישירים להגנה על בטיחותם של סטודנטים ב-MIT", כתבו הסטודנטים הפרו-ישראליים במכתבם להנהלת MIT.

זה לא נתפס", אומרת לי-ים. "לקחו מאיתנו את חופש הביטוי ונתנו אותו לקבוצות הפרו-פלסטיניות".

 

הגופים שאמורים להגן על הסטודנטים היהודים – תומכים בעלילות דם

החגיגות לתמיכה בחמאס, ארגון שהוגדר על ידי ממשלת ארצות הברית כארגון טרור שנשבע להשמיד את מדינת ישראל, סימנו את הנרטיב שמאפיין ישראלים ויהודים כשעירים לעזאזל וסללו את הדרך לדינמיקה אנטישמית הולכת וגוברת בקמפוס MIT. בניוזלטר שפרסמה לאחרונה קבוצה פרו-ישראלית מהאוניברסיטה - MIT Israel Alliance, מתאר כיצד מיום ליום, יהודים וישראלים הפכו למבודדים מבחינה אקדמית וחברתית בקמפוס. "כשחמאס הכריז על 'יום הג'יהאד העולמי', ישראלים ויהודים פחדו להגיע לקמפוס. פחדנו לענוד את שרשראות המגן דוד ואת הכיפות שלנו. פחדנו להגיד לאנשים שאנחנו הולכים לארוחות שבת. הרגשנו שזה לא בטוח להיות יהודים בפומבי ולדבר בחופשיות על תמיכתנו בהמשך קיומה וביטחונה של מדינת ישראל".


כאשר פוסט דוקטורנט, שכינה את הציונות שוב ושוב בפומבי כ"מחלת נפש", טען שישראלים יהודים רוצים "לשעבד את העולם במערכת אפרטהייד עולמית", וכינה את "הישראלי הממוצע" נאצי, הפיץ עלילת דם מסוכנת שלפיה ישראלים משתמשים בפלסטינים לקצירת איברים - קצין ה-DEI כינה את תיאוריית הקונספירציה הזו "דיווח מאושר", ודחה את התלונה.


 ומתברר שהמצב חמור אפילו עוד יותר, שכן לא מדובר רק בסטודנטים שתוקפים, מחרימים ומנדים יהודים וישראלים בקמפוס. "אחד הדברים הכי מטורפים כאן הוא התגובה של משרדי DEI ('גיוון, שוויון והכללה'). הם ממש תומכים בעלילות דם", אומרת לי-ים.

לדוגמה, יו"ר ה-DEI של המחלקה ללימודים ותכנון עירוניים (DUSP) אישר בפומבי הצהרות הקוראות לישראל מדינת אפרטהייד ג'נוסיידית. במקרה אחר, כאשר פוסט דוקטורנט, שכינה את הציונות שוב ושוב בפומבי כ"מחלת נפש", טען שישראלים יהודים רוצים "לשעבד את העולם במערכת אפרטהייד עולמית", וכינה את "הישראלי הממוצע" נאצי, הפיץ עלילת דם מסוכנת שלפיה ישראלים משתמשים בפלסטינים לקצירת איברים - קצין ה-DEI כינה את תיאוריית הקונספירציה הזו "דיווח מאושר", ודחה את התלונה.

"כשסטודנטים יהודים סולקו מקבוצות למידה, קראו להם 'נאצים' בשל תמיכתם בישראל, והם הופצצו בספאמים מלאי שנאה, סגל MIT וקציני IDHR ו-DEI דחו את חששותיהם של סטודנטים יהודים ואף אמרו לכמה סטודנטים ישראלים לחזור לישראל". מתאר הניוזלטר של MIT Israel Alliance.

"אלה היו האנשים שהיו אמורים להגן עליי בקמפוס - אין לנו למי לפנות ולבקש שיעזרו לנו", אומרת לי-ים.

הסטודנטים ואנשי הצוות הישראלים והיהודים דרשו מ-MIT הצהרה שתפרט באילו פעולות קונקרטיות הם מתכוונים לנקוט כדי להפסיק את פעולות השנאה ולהבטיח את שלומם. "אם MIT לא תנקוט פעולה", כתבו, "זהו אות ברור שיהודים וישראלים אינם רצויים כאן. זהו אות ברור שההנהלה תומכת בנרמול האנטישמיות בקמפוס. MIT הוא המוסד האקדמי המוביל בעולם. אם היא לא מצליחה לפעול כעת, ההחלטה הזו תהדהד הרחק אל העתיד".


בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

תגובות לכתבה זו יועברו לאישור לפני פרסום. אנא השתמשו בשפה מכבדת ואם מצאתם טעות, אנא צרפו נימוק ענייני וקישור למקור הטענה.

5000 תוים נשארו



בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

אולי יעניין אותך גם...