בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

דו"ח באיטליה: מבין כל נפטרי הקורונה במדינה - רק 2.9% היו ללא מחלות רקע ונפטרו ישירות מהנגיף

| 5961 צפיות
| 5961 צפיות

רק 2.9% מהנפטרים המאומתים לקורונה באיטליה היו ללא מחלות רקע, כך שניתן לייחס את מותם אך ורק לקורונה. כך עולה מדו"ח שפרסם המכון הגבוה לבריאות באיטליה. ל-67% היו שלוש מחלות רקע. גיל הנפטרים הממוצע 80

| יפה שיר-רז | רפואה ומדע

דו"ח חדש שהתפרסם באיטליה על ידי המכון הגבוה לבריאות (ISS – Istituto Superiore di Sanità) מחולל סערה, כשהוא מצביע על כך שהנגיף שהוריד את העולם כולו על ברכיו, לא בהכרח היה הגורם המרכזי לתמותה אפילו במדינה שנחשבה למרכז המגיפה.

הדו"ח עוסק במאפייני החולים שנפטרו והיו חיוביים לקורונה באיטליה מאז תחילת המעקב בפברואר 2020, ועד ל-5 באוקטובר השנה. על פי הנתונים, דווחו בתקופה הזו 130,468 מקרי מוות שבהם הנפטרים היו חיוביים לקורונה, מתוכם 56,792 (43.5% היו נשים).

הגיל הממוצע של הנפטרים היה 80 שנה. רק בקבוצת הגיל של למעלה מ-90, מספר מקרי המוות בקרב נשים עולה על המספר בקרב הגברים – על פי הדו"ח, נתון הנובע מהעובדה שכ-72% מאוכלוסיית בני ה-90 ומעלה באיטליה הם נשים.

נכון ל-5 באוקטובר 2021, מתוך 130,468 רק 1.2% מהנפטרים שהיו חיוביים לקורונה – 1,601 נפטרים, היו בני פחות מ-50, ורק 0.3% היו בני פחות מ-40 (245 גברים ו-154 נשים).

אבל ההפתעה הגדולה בדו"ח ה-ISS היא הנתון שרק 2.9% ממקרי המוות במדגם שנותח על ידי ה-ISS היו בריאים, ללא מחלות רקע.
מדובר במדגם אקראי, אשר כלל 7,910 נפטרים שאושפזו ושעבורם ניתן היה לנתח את התיעוד הרפואי. המדגם מייצג את האזורים השונים באיטליה, מבחינת יחס מקרי המוות בהם. על פי הממצאים, רק ל-230 נפטרים – המהווים 2.9% מהמדגם, היו אפס מחלות רקע, כך שניתן לייחס את מותם אך ורק למחלת הקורונה; ל-902 נפטרים (11.4%) הייתה מחלת רקע אחת; ל-1,424 (18%) היו שתי מחלות רקע; ול-5,354 (67.7%) היו שלוש מחלות רקע או יותר.

hiit tavla
רק 2.9% ממקרי המוות במדגם שנותח על ידי ה-ISS היו בריאים, ללא מחלות רקע.

על פי הדו"ח, 65.8% מהאיטלקים שנפטרו והיו חיוביים לקורונה סבלו מיתר לחץ דם, 28% סבלו ממחלת לב איסכמית, 24.8% סבלו מפרפור פרוזדורים, 15.7% סבלו מאי ספיקת לב, ו-11.5% סבלו משבץ. 29.3% סבלו מסוכרת ו-23.5% סבלו מדמנציה, יתר על כן, 17.4% מהנפטרים הללו סבלו מראש ממחלות ריאה, 16.3% חלו בסרטן בחמש השנים האחרונות ו-15.7% סבלו מאי ספיקת לב.

המכון הגבוה לבריאות הוא הגוף המדעי-טכני המוביל במשרד הבריאות האיטלקי, המבצע מחקרים, בקרה, ייעוץ, איסוף ותיעוד נתונים והדרכה בבריאות הציבור.

בעקבות הסערה העצומה שחולל הדו"ח לאחר שפורסם בכלי התקשורת האיטלקים, פרסם המכון הבהרה שלפיה "הדו"ח לא קובע שרק 2.9% ממקרי המוות המיוחסים לקוביד-19 נובעים מהנגיף. האחוז של 2.9% מתייחס לאחוז החולים שמתו עם תוצאה חיובית לסארס-קוב-2, שאצלם לא אובחנו פתולוגיות אחרות לפני ההדבקה, וכי על פי "דיווחים לאומיים ובינלאומיים, הנגיף הוא האחראי הישיר למוות ב-89% מהמקרים של אנשים חיוביים לקוביד-19". המכון גם הדגיש כי נוכחות מחלות כרוניות הינה שכיחה בקרב קשישים.

 


בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

תגובות לכתבה זו יועברו לאישור לפני פרסום. אנא השתמשו בשפה מכבדת ואם מצאתם טעות, אנא צרפו נימוק ענייני וקישור למקור הטענה.

5000 תוים נשארו


אזרח
היכן הלינק
היי, היכן הלינק לנתוני ארגון הבריאות העולמי שמאשרים הכתוב? נרשם שאמור היה להיות לינק בסוף המאמר אך איני רואה כזה.
תודה (:

0
מיכאל
ראו הנחיות למשרדי בריאות ובתי חולים על ידי ארגון הבריאות הבינלאומיWHO לגבי דיווח על סיבת המוות מקורונה נפטרים
במאמר זה מתגלות עובדות שמעלות חשש ותהייה לגבי מטרות ניפוח מימדי המסוכנות של וירוס הקורונה, הרבה מעבר להשפעתו האמיתית.

אתם לא צריכים להאמין לי.
תוכלו לראות את הדברים בעצמכם מתוך המסמכים המקוריים (בהמשך העמוד).

באתר ארגון בריאות העולמי, ה-WHO, נמצא מסמך הנחיות שקשה להאמין שהוא קיים.
המסמך מפרט כיצד יש להגדיר בתעודת הפטירה את סיבת המוות במהלך התפרצות וירוס הקורונה.

כל מה שאתם עומדים לקרוא במאמר זה הוא אמת.
הקישור למסמך המקורי של ארגון הבריאות העולמי, נמצא בתחתית מאמר זה.

כבר בתחילת המסמך, בהגדרה הכללית כיצד מגדירים מקרה מוות מקורונה, כתוב כך:
"יש לרשום מוות מקורונה כסיבת הפטירה בכל מקרה מוות ממחלה שהוכחה כקורונה, או שסביר שמדובר בקורונה [למרות שאין כל בדיקת מעבדה החיובית לקורונה]
ורק במקרים בהם יש סיבה אלטרנטיבית חד משמעית שהמוות לא היה מקורונה (כגון נפילה מגג של בניין, או תאונת דרכים), הרי שרק במקרה כזה אין לרשום קורונה כסיבת המוות".

[הסוגרים המרובעים במאמר זה הם תוספת שלי להבהרת הכתוב]

כן, כן, קראתם נכון.
גם אם אין כל הוכחה שלאדם הנפטר היתה קורונה, אם בעיני הרופא יש סבירות שמדובר בקורונה, הרי שיש לרשום בתעודת הפטירה – קורונה כסיבת המוות.
להזכיר, שיש מגוון מחלות ויראליות וחיידקיות עצום, שהורגות הרבה מאוד אנשים כל שנה והביטוי הקליני שלהן לא פעם מאוד דומה לקורונה. למשל דלקת ריאות חיידקית, שפעת ועוד.

גם ממחלות שאינן ויראליות או חיידקיות, כגון מחלות ריאה כרוניות ועוד, יש לא פעם, כחלק ממהלך המחלה ובמיוחד בסופה לקראת המוות, קשיי נשימה, שהם במקרה גם אחד הסימנים הקליניים לקורונה.
כלומר, על פי הגדרה זו, למעט מקרים ברורים מאוד כגון נפילה מגג, תאונת דרכים, או התקף לב חד משמעי, ניתן לרשום כמעט כל מקרה מוות בבית החולים, כמוות מקורונה!


בהמשך כתובה השורה הבאה:
"אין לשייך מקרה מוות מקורונה למחלה אחרת של האדם, כגון סרטן, גם אם יש חשד שהמחלה הבסיסית של האדם גרמה למחלת קורונה חמורה".

המשמעות הפרקטית של המשפט הזה היא אחת:
מרגע שהתפרצה מגפת הקורונה בעולם, אין יותר מתים מסרטן.
כל חולה סרטן שמת, בסבירות גבוהה יחווה קושי נשימתי בימיו האחרונים (ואז באופן אוטומטי סביר שיש לו קורונה, גם אם אין שום הוכחה מעבדתית לקורונה) ולכן בתעודת הפטירה שלו יש לרשום קורונה!

כל שנה מתים מיליוני אנשים בעולם מסרטן, אבל מרגע שהחלה התפרצות הקורונה, אם הם נדבקו באמת בווירוס הקורונה, או אם לרופא רק נראה סביר שאולי יש להם קורונה, למרות שאין שום בדיקת מעבדה שמאששת זאת, הרי שלפי הנחיות ארגון הבריאות העולמי, יש לרשום בתעודת הפטירה - קורונה!

גם אם מדובר בחולה סרטן, במהלך טיפולים כימותרפיים חזקים וקשים, שפוגעים קשה מאוד במערכת החיסון שלו, הרי שאם איתרע מזלו והוא נפטר במהלך מגפת הקורונה והיו לו למשל קשיי נשימה ביומיים האחרונים למותו, הרי שלפי הנחיות ארגון הבריאות העולמי, בהחלט אפשר להניח שהמוות נגרם מקורונה ולכן יש לרשום במקרה זה – קורונה כסיבת המוות.

בנוסף לאמור, בסעיף 3א' רשום כך:
"יש לרשום בתעודת הפטירה 'קורונה' כסיבת המוות בכל מקרה של מוות בו הווירוס גרם למוות, או שאפשר להניח שהוא גרם למוות, או אם אפשר להניח שהוא רק תרם למוות".

כלומר, גם אם רק אפשר להניח שהווירוס גרם למוות ואין כל הוכחה שאכן האדם נדבק בקורונה, הרי שיש לרשום בתעודת הפטירה – קורונה כסיבת המוות.

סוף המשפט תמוה אף יותר.
גם אם האדם מת מסרטן סופני, כאשר הריאות שלו מלאות גרורות, אם אפשר להניח שהווירוס תרם למוות (ותמיד אפשר להניח דבר כזה), הרי שיש לרשום בתעודת הפטירה – קורונה כסיבת המוות.

בהמשך, באחת הדוגמאות שהם מביאים, גם אם האדם היה חולה איידס [ובהחלט יתכן שמערכת החיסון שלו הייתה מרוסקת לחלוטין בעקבות וירוס האיידס] והוא נפטר במהלך תקופת מגפת הקורונה, ולפי הסעיפים בהתחלה, גם אם רק לרופא נראה שיכול להיות שהיה לו קורונה, ללא כל עדות מעבדתית, הרי שיש לרשום במקרה זה - קורונה.

וגם אם אכן היה לו וירוס קורונה מאומת בבדיקות מעבדה. האם אפשר לומר שהוא מת מקורונה? האם לא יתכן שהוא נפטר מאיידס או מסרטן סופני? האם לא יתכן מצב שבו אדם נפטר מסרטן ומה לעשות, שבוע קודם הוא גם נדבק בקורונה?


יתרה מכך, לקראת סוף המסמך, בסעיף 4 מוצגים שני קודים לכתיבה בתעודת הפטירה:
א. קוד U07.1 - מוות מקורונה כאשר הוירוס זוהה בוודאות בבדיקת מעבדה.
ב. קוד U07.2 - מוות מקורונה על פי חוות דעת קלינית של הרופא, כאשר וירוס קורונה לא זוהה, אבל זה סביר, או אפילו רק חשוד שאולי זה קורונה.

כן, כן, אפילו אם לרופא יש רק חשד שהחולה נפטר מקורונה, יש לרשום כסיבת המוות - קורונה.

וכעת לשורת המחץ.
קשה להאמין שהשורה הזו כתובה במסמך רשמי של ארגון הבריאות העולמי.

ארגון הבריאות העולמי כותב שהוא יודע שבמדינות רבות לא יהיה רשום בתעודת הפטירה על קיומה של בדיקת מעבדה לקורונה ותוצאותיה ולמעשה לא יהיה רשום האם בכלל נעשתה בדיקת מעבדה.
במקרה פטירה כזה, בו לא יודעים כלל אם בוצעה בדיקה להימצאות קורונה, כותבים מחברי המסמך, מומלץ לרשום בסיכומים שעושה כל מדינה וכל משרד בריאות לצרכים סטטיסטיים, מוות מקורונה ולהשתמש בקוד U07.1 שמעיד שהווירוס זוהה בבדיקת מעבדה! כלומר כמקרה קורונה ודאי!

כן, כן, גם אם לא ידוע אם לנפטר עשו בכלל בדיקת מעבדה לזיהוי קורונה, בנתונים שמרכזת המדינה (ומפרסמת לכלי התקשורת ולאזרחים ושעל פי הם קובעת הממשלה את המדיניות ואת חומרת ההגבלות על הציבור) מומלץ לרשום מקרה מוות זה כמקרה מוות ודאי מקורונה!

בהמשך כותבים מחברי המסמך של ה-WHO (שבחרו לא להזדהות מסיבות מובנות) את הדבר הלא יאומן הבא:
הם כותבים שהם יודעים שהנחיות אלו אינן מקובלות מבחינה רפואית טהורה, אבל יש להן חשיבות ציבורית, כדי לחשב את סטטיסטיקת אחוזי תמותה מקורונה.
לכן הם כותבים, "היצמד להנחיות אלו, גם אם הן נחשבות כנכונות מבחינה רפואית וגם אם לא"

אתם תופסים את הראש?

1
אני
גם פה בארץ אותו הסיפור בדיוק.
1
עידו
העובדה שממוצע גיל התמותה "מקורונה" הוא דיי שווה לממוצע גיל הפטירה מזיקנה, הוא מטריד.
גם פה בארץ ניתן למצוא נתונים דומים. אומנם מטרד הבריאות לעולם לא יעז לחשוף את המצב הבריאותי של 'מתי הקורונה' כי זה יהרוס להם את כל ההזיה, אבל את פילוח הגילאים הם עדיין לא הורידו מהדשבורד.
מסתבר שבדיוק 50% מהאנשים שמתו מקורונה בישראל הם מעל גיל שמונים, וש-17.3% הם מעל גיל 90.
זה אומר שאחד מכל שני נפטרים הוא בגיל 80+, ואחד מכל חמישה הוא בן 90+ (אולי אפילו מעל ל-100).
ואני רק אזכיר שממוצע גיל הפטירה בארץ מזיקנה עומד על 82.
כלומר, יכול להיות שמניין המתים שעליו המדינה מחזיקה את תיאורית המגיפה, נופח על ידי זקנים שמתו בכלל באופן טבעי.
את ההנחה הזאת מחזק גם נתוני הפטירה של שנת 2020 שלא מציגים עלייה דרסטית וחריגה בס"כ הנפטרים, ואפילו היו שנים עם עליה גדולה יותר באחוז הנפטרים משנה לשנה מאשר בין 2019-2020.
כדי לאמת לגמרי את הנתון שכנראה לפחות ממחצית מנפטרי הקורונה היו מתים במהלך 2020 גם בלי מגיפה, צריך את מספרי התמותה ספציפית לגילאי 80 ומעלה בעשור האחרון ולהשוואת אותם ל2020, אבל את הנתונים האלה אני לא מצליח למצוא כי אתר הלמס הוא כמו מבוך.

אבל, כן. המחלה הזאת לא באמת מסוכנת לאף אחד. היחידים שאולי בסיכון (עם דגש גדול על 'אולי') הם אנשים מעל לגיל הממוצע למוות מזיקנה ולאנשים עם בעיות בריאותיות קשות. ושני אלה הם קבוצות שהיו בסיכון למוות מאז תחילת ההיסטוריה, ומעולם לא הכניסו את העולם כולו לטירוף בגללם.

8
Chava
תמותת יתר
החדשים היחידים ב 2021 שבהם היתה תמותת יתר משמעותית הם החדשים של ההזרקות. ינואר ואוגוסט.rkfkv
0

הסנאט האמריקאי הצביע על החלטה המסיימת את מצב החירום להתמודדות עם נגיף הקורונה

שלוש שנים לאחר ההכרזה על מצב חירום לאומי להתמודדות עם נגיף הקורונה, הסנאט האמריקני העביר אתמול (רביעי) הצעת חוק המסיימת את מצב החירום. הבית הלבן כבר הודיע כי ביידן לא יתנגד להחלטה

מה מסתיר ה-CDC? הסוכנות מסרבת לפרסם נתונים על יעילות הבוסטר בקרב בני 18-49, מחשש שהם עלולים לחשוף את אי יעילותם, וכן מידע על אשפוזי ילדים  

| יפה שיר-רז | רפואה ומדע

מניעת הפרסום הובילה לזעם מצד הקהילה המדעית ולחשדות שהסוכנות אינה מפרסמת את הנתונים משום שהם מחלישים את הנרטיב אודות יעילות הבוסטרים באוכלוסיות מסוימות. למרבה האבסורד, מהביקורת בקהילה המדעית על ה-CDC עולה שהסתרת הנתונים הובילה לכך שמדענים אמריקנים "נאלצו" להתבסס על הנתונים הישראלים

מחקר חדש מגרמניה: אפס ילדים בגילאי 5-11 מתו מקורונה

מחקר שנערך על ידי מומחים ממחלקות לרפואת ילדים ולמחלות זיהומיות בגרמניה, והתבסס על נתונים משלוש מערכות רישום לאומיות, מצא שמתוך כמיליון וחצי ילדים שנדבקו בקורונה, אף ילד בן 5-11 לא נפטר, ושיעור האשפוזים עמד על 0.2 ל-10,000. הממצאים עולה בקנה אחד עם נתונים שדווחו כבר ממדינות אחרות, כמו גם עם הנתונים מישראל, שגם בה אף ילד בריא לא נפטר מקורונה

ניתוח "מגזין זמן אמת": זינוק בתמותת ילדים ב-2021 לעומת השנתיים האחרונות. מקום לדאגה?

| יריב המר | רפואה ומדע

בזמן שמשרד הבריאות דוחף את קמפיין חיסוני הילדים הקטנים, ופרויקטור הקורונה ושטייניץ כבר מעלים על השולחן את הרעיון של חובת חיסונים, ניתוח "חדשות זמן אמת" על בסיס נתוני הלמ"ס ומאגר המידע הממשלתי מצביע על עלייה של 30% בתמותת ילדים בשנת 2021 לעומת 2020, ועלייה של 10% לעומת 2019. האם העליה הפתאומית נגרמה כתוצאה מהחיסונים או מסיבה אחרת שלא פורסמה?

וריאנט יום הדין? ראש מערך הרפואה באנגליה מזהיר שכל ניסיון להטיל מגבלות יגרום לאבדן אמון הציבור

| יפה שיר-רז | רפואה ומדע

ראש מערך הרפואה באנגליה מזהיר שכל ניסיון להטיל מגבלות שרירותיות יותר מאלו שכבר מוטלות יגרום לאובדן האמון והתמיכה של הציבור. למרות הפניקה העולמית, נכון להיום אין כל מחקר, ראיה או אינדיקציה אחרת לכך שווריאנט האומיקרון קטלני יותר מזנים קודמים,  או יכול להדביק מחלימים

גל ילדים או גל בדיקות ילדים? משרד הבריאות הזניק פי 3 את מספר הבדיקות בגילאי 5-11 – וכעת רוצה לשכנע אתכם לחסן אותם

| יריב המר | רפואה ומדע

מבדיקה שערך האנליסט עוז קורן לנתוני הבדיקות והמאומתים במאגר המידע הממשלתי של משרד הבריאות עולה דפוס פעולה שחוזר על עצמו בגלים האחרונים: קצת לפני שמתחיל הגל עולה מספר הבדיקות, ובעקבותיו באופן בלתי נמנע מספר המאומתים – בכל פעם בקבוצה שעבורה ניתן בדיוק באותו זמן היתר או אישור לחסן

בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

אולי יעניין אותך גם...