בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

נתונים חדשים מאיכילוב: ירידה במספר הלידות החל מ-9 חודשים לאחר תחילת מבצע חיסוני הקורונה

| 12687 צפיות
| 12687 צפיות

אל מול הדיווחים הרבים על הפרעות במחזור בעקבות חיסוני MRNA, רשויות הבריאות טוענות שגם אם ישנה עלייה בדיווחים, הרי שמדובר ב"אי נוחות" חולפת בלבד. אלא שנתונים חדשים מאיכילוב מצביעים על ירידה במספר הלידות, שהחלה בדיוק 9 חודשים מאז תחילת מבצע החיסונים

אל מול אינספור הדיווחים על הפרעות במחזור ודימומים לא תקינים בעקבות חיסוני MRNA, משרד הבריאות ורשויות בריאות נוספות בעולם טוענות שגם אם ישנה עלייה בדיווח על בעיות כאלה לאחר החיסונים בשנה האחרונה, הרי שמדובר בעיקר ב"בעיה מציקה", או "אי נוחות" חולפת בלבד.

האומנם זה כך? נתונים שנחשפו באמצעות בקשת חופש מידע שהוגשה לבית החולים איכילוב חושפים: ירידה במספר הלידות, החל מתשעה חודשים לאחר תחילת מבצע החיסונים. תוצאה שהמשמעות שלה, לצד כמות הדיווחים הגבוהה על תופעות לוואי נשיות לחיסון מהווה אור אדום בשאלה האם מבצע חיסוני ה-MRNA הנרחב אינו יכול להשפיע על שיעורי הפריון?

את הבקשה הגיש דוד שולדמן, מנתח מערכות, בתחילת חודש פברואר 2022. התשובה שהועברה לידיו לאחרונה מאיכילוב מטרידה, שכן היא מצביעה לא רק על ירידה במספר לידות, אלא למעשה על מגמה הפוכה במספר לידות מאז החל מבצע החיסונים:

מהנתונים עולה כך:
בתשעת החודשים הראשונים של 2021 (ינואר עד ספטמבר) נרשמה עלייה של כ-10% בשיעור לידות החי באיכילוב לעומת הממוצע בחודשים המקבילים בשנים 2019 ו-2020.
בתקופה זו בשנים 2019-2020 הממוצע עמד על 9,323 וב-2021 על 10,282 לידות חי.

ואולם, בחלוף כ-9 חודשים ממועד תחילת מבצע החיסונים, בתקופה מחודש אוקטובר 2021 עד חודש פברואר 2022 – התהפכה המגמה, וחלה ירידה של 3% במספר לידות החי לעומת המספר הממוצע באותם חודשים בשנים 2019 ו-2020, כך:
באוקטובר 2021 עד פברואר 2022 נרשמו 5129 לידות חי – ובחודשים המקבילים בשנתיים הקודמות היו בממוצע 5,284 לידות חי.

היפוך המגמה הזה מתרחש כאמור, בדיוק תשעה חודשים מתחילת מבצע חיסוני ה-mRNA הגדול והראשון בעולם.
המשמעות: אם הסיגנל הזה שעולה מהנתונים באיכילוב משקף תופעה שהתרחשה במדינה כולה (כ-180 אלף לידות חי בשנה) – אזי ירידה של 3% במספר הלידות פירושה מספר קטן יותר בכ-2200 של תינוקות חיים שנולדו בחמישה החודשים האלה בלבד. יתירה מכך, הנתון נשמע מדאיג בייחוד לאור העובדה שאילו המגמה של תשעה החודשים הקודמים הייתה ממשיכה, הייתה צפויה בישראל תוספת של אלפי תינוקות. 

עם זאת, יש לסייג ולומר כי ייתכן שחלק מהפער נובע מגידול במספר ההפלות בשלבים ראשונים של ההריון, מידע שאותו, על פי מסמך התשובה של איכילוב, אין בידי בית החולים.


 

 WhatsApp Image 2022 03 28 at 16.13.54


בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

תגובות לכתבה זו יועברו לאישור לפני פרסום. אנא השתמשו בשפה מכבדת ואם מצאתם טעות, אנא צרפו נימוק ענייני וקישור למקור הטענה.

5000 תוים נשארו


מולי
הסיבה הרבה יותר פשוטה
ב-2020 עם גל הקורונה הראשון, שני ושלישי ומצב כלכלי לא יציב ולא ברור להרבה זוגות צעירים, הגיוני ביותר שהרבה מהזוגות האלו החליטו לא להביא את הילדים דווקא עכשיו. והתוצאה להחלטה הזאת רואים בשנת 2021.
מעניין יהיה לראות את הנתונים עבור שנת 2022, בטוחה שהכל יחזור לקדמותו.

1
מיכאל
איזו דרך מוזרה ועקומה להסיק מסקנות
בחודש אוקטובר 2021 שהוא 9 חודשים אחרי ינואר חלה ירידה בלידות (לא באמת, אלא רק בצורת החישוב הספציפית שבחרתם. לא בישראל, אלא באיכילוב, וכו')

ומכל האפשרויות בחרתם לקשר את זה דווקא לחיסונים?
אולי דווקא העובדה שהיה שיא גל תחלואה (אלפה) בינואר 2021 היא הסיבה לירידה בילודה? ואפשר לחשוב על עוד 10 סיבות טובות נוספות לפחות.

שלא לדבר על זה שהעיתוי לא מתאים. חיסונים לנשים בהריון ומתחת גיל 35 החלו בסוף ינואר. אז ההשפעה (של המנה הראשונה של הנשים הראשונות שבחרו להתחסן, כן?) היתה צריכה

לשיטתכם להופיע בנובמבר במקרה הכי מוקדם. בטח לא באוקטובר.

אנטי מדע במיטבו. גם טעויות יסודיות באיסוף הנתונים, גם בחירה אבסורדית של קשר סיבה-תוצאה בלי נסיונות לנטרל או לשקול גורמים אחרים.

-1
גלעד
מסקנות ספקולטיביות לגמרי
אגב, המתחסנים בהתחלה היו בני 60+
איזה בעסה שבנות ה 60+ התחילו פתאום ללדת פחות...

ואם יש משהו שפגע בנשים להריון ב 2020... (תיראו מופתעים, אוקיי?) זה... קורונה
יש שפע מחקרים בנושא


0
ישראלית
דחיית הריונות
ואולי זוגות החליטו לדחות הריונות בגלל מקרי מוות של יולדות חולות קורונה?
-2
Anonymous
ומה לגבי כל ההפלות שנגרמו כתוצאה מהחיסונים? האם את הנתון הזה יש בנמצא? האם כל ההפלות אכן מדווחות? האם כל הריונית שעוברה מת בבטן נספר?
1
Anonymous
את הנתונים על ההפלות הם לא מוכנים לשחרר באיכילוב. בשיבא ורמבם ראינו עליה בשיעור ההפלות
3
יא
פרשנות הנתונים
תודה על העבודה החשובה שאתם עושים!
עולה כאן שאלה בנוגע לנתונים-
האם הנתונים על ירידה במספר הלידות באיכילוב מאותם חודשים הוא לא תוצר של משהו אחר, כמו למשל ירידה בפופולאריות של אותו בית חולים? כי הירידה היא לא רק בלידות החי אלא בלידות בכלל באותו מקום. כלומר נצטרך לבדוק אם המגמה דומה במספר בתי חולים נוספים ברחבי הארץ כדי לקבל תמונה טובה יותר.

בנוסף, הירידה במספר לידות חי שמתוארים החל מאוקטובר 2021 בעצם ניתן לפרש כירידה במספר לידות- עבור נשים שהתחסנו לפני שהיו בהריון. (עבור אלה שהיו כבר בהריון בינואר 2021 והתחסנו לא ניתן להוכיח מהנתונים הנל שהחיסונים השפיעו על ההריונות והלידות שלהן). כלומר ניתן לפרש שהחיסון פגע באפשרות להיכנס להריון, או להחזיק הריון, עבור נשים שהתחסנו לפני ההריון.
כדי להוכיח שהחיסון פגע באישה בהריון קיים , כאשר האישה התחסנה תוך כדי ההריון, נצטרך להביא נתונים נוספים.
שוב תודה על כל העבודה שלכם.

1
דוד ש.
פרשנות לירידה במספר לידות חי באיכילוב
תודה על השאלות.
א. ירידה במספר לידות החל מאוקטובר ביחס ל 2019 ראינו גם בשיבא.
ב. אם איכילוב הפך לפחות פופלארי - זה הגיוני שזה קרה לפתע פתאום באוקטובר? בהיפוך מגמה מהחודשים הקודמים? דבר כזה בדרך כלל הוא תהליך.
ג. קורונה היתה גם קודם.
ד. אכן יתכן שהירידה במפר הלידות נובעת גם מעליה במספר ההפלות ויתכן שהן נגרמו גם מחיסון לפני ההריון. זה עדיין מטריד מאוד...

1
אני
מטרת המבצע הצליחה
הקטנת האוכלוסיה בעולם
0
לנה
מעניין כמה הפלות ולידות שקטו. ביחס לשנים קודמות
התקבלו נתונים גם מהלמ"ס?
1

מדוע משתף משרד הבריאות פעולה עם משרד הבריאות של החמאס וארגון הבריאות העולמי שמשתמשים ב"התפרצות הפוליו" כדי לכפות הפסקת אש מידית על ישראל ולקדם חיסון ניסיוני חדש?

משרד הבריאות הורה לחסן את כל הלוחמים ברצועת עזה בטענה שאיתר "נגיף פוליו תרכיבי מזן 2" בביוב בעזה. אלא שמשרד הבריאות הפלשתיני טוען שהוא זה שזיהה את הנגיף ודורש הפסקת אש מידית. בצירוף מקרים תמוה, ארגון הבריאות העולמי, שמצטרף לדרישה, דוחף חיסון ניסיוני לאותו זן בדיוק. החיסון, במימון קרן גייטס, מיוצר באינדונזיה ולא אושר באף מדינה מערבית. למרות זאת, משה"ב ניסה במשך חודשים לקדם את אישורו. המהלך נבלם רק לאחר שאגף הרוקחות הטיל וטו

העיסוק הקדחתני בהתפרצות קדחת הנילוס המערבי – סיבה אמיתית לדאגה, או קמפיין פניקה מתוזמן?

מאחורי מסעות הפחדה, במיוחד כשהם כרוכים בהסתרת מידע מצד הרשויות, ישנם תמיד אינטרסים. הספרות המחקרית חושפת שהמקרה של קדחת הנילוס המערבי והעיסוק הפתאומי הקדחתני בו איננו שונה, וישנם אינטרסים כלכליים פוטנציאליים משמעותיים של חברות מסחריות ובעלי הון פרטיים 

מסמך סיכום דיון של משרד הבריאות חושף: כבר כיום ארגון הבריאות העולמי מפעיל דה-פקטו את משרד הבריאות בישראל

כך עולה מסיכומי ישיבות הוועדה המייעצת בנושא הפוליו, בשנים 2022-2023, שנחשפו כעת בעקבות עתירה נוספת של הכלכלן ומנתח המערכות דוד שולדמן על פי חוק חופש המידע

מאז תחילת הקורונה לא חתמו חברי הצוות לטיפול במגיפות על הסדר ניגוד עניינים

במשך ארבע שנים ועד היום: חברי הצט"מ, שהמלצותיהם היו אלה שקבעו את מדיניות הטיפול הנוקשה בהתפרצות הקורונה, כולל אמצעים כמו סגרים, בידודים, תו ירוק וחיסונים, לא חתמו על הסדר ניגוד עניינים, ומשרד הבריאות טוען שאינו יכול לומר למי מהחברים היה ניגוד עניינים

משרד הבריאות ממשיך לעבור על החוק ולהסתיר את תרומות חברות התרופות

משרד הבריאות, שזכה בפרס השקיפות, מפר באופן סדרתי את חובת פרסום דו"ח התרומות של חברות התרופות למערכת הבריאות. המשרד נמנע כבר שנה תמימה מלפרסם את נתוני 2022, ורק לפני חודש, באיחור של כמעט שנתיים, בעקבות התראה לפני תביעה משפטית, פרסם את נתוני 2021, שהראו שפייזר הכפילה את תרומותיה לעומת 2020

שערוריית פאולו מקיאריני: הקלות הבלתי נסבלת של נוכלויות רפואיות – חלק ב'

כתבי העת הרפואיים, אלה שאמורים לשמש כשומרי הסף של האתיקה והרגולציה במחקרים הקליניים ולמנוע ניסויים מסוכנים בבני אדם, ובראשם ה-Lancet, אחד מכתבי העת היוקרתיים והמובילים ברפואה – נפלו אף הם שדודים לרגלי מקיאריני. חמור מכך, הם קידמו אותו ועזרו לו לצבור מוניטין, אשר איפשר לו להמשיך ולבצע את ניסוי הפרנקנשטיין שלו במטופלים תמימים נוספים

בואו להשפיע עוד היום

"מגזין זמן אמת" הוא אתר תקשורת שהוקם כדי לספק את מה שחסר כל כך במדיה – עיתונות אחרת, מעמיקה, המייצרת תוכן איכותי, שכולל תחקירים, סקירות ומאמרי עומק, ופועלת מתוך תחושת שליחות וללא אינטרסים מסחריים או פוליטיים, בתמיכת הציבור הרחב.

לתמיכה או הוראת קבע

אולי יעניין אותך גם...